Duster, X5 şi Superb. Like a Star şi altele

Bine v-am regăsit, doamnelor, domnişoarelor şi domnilor. Începem în forţă, pentru că avem mai multe subiecte pe ordinea de zi şi trebuie să le tratăm pe fiecare în aşa fel încât să alcătuiască următoarea ecuaţie: Duster X5 = Superb. Like a Star, după cum spunem şi în titlu, inspiraţi de la cel mai recent videoclip al trupei Fly Project, pe baza căruia ne vom contura povestea de astăzi. Până atunci, avem o fotografie cu substrat mitologic. De ce?

dacia_duster_vs_bmw_x5

Pentru că facem o trimitere directă pe plan simbolic la mitul lui David şi Goliat, care evidenţiază lupta dintre omul obişnuit împotriva unui gigant, care va fi învins. Pentru că suntem pacifişti, în continuare nu ne vom referi la o bătălie între Dacia Duster şi BMW X5, deşi am putea să spunem: „La 1 km de Poiana Secuilor (Predeal), în colţul din stânga, cu şorţ alb se află un luptător care s-a impus pe piaţa europeană, câştigând prin knockout împotriva crizei… tobe, aplauze, claxoane pentru Dacia Duster. Aproape de pârtie (pardon, în ring), în colţul din dreapta, cu şorţ negru, medaliat cu siglă BMW şi jucător important în categoria grea a SUV-urilor scumpe… nimeni altul decât X5, susţinut inclusiv printr-un graffiti la Bucureşti”.

bmw_x5_graffi_bucsoiu

Meciul dintre cei doi adversari încordaţi 4×4 se va finaliza după experienţa, imaginaţia sau dorinţa dumneavoastră. Totuşi, în contextul acestei poveşti, BMW X5 pare mai potrivit să câştige o asociere cu personajul feminin (ne conectăm exclusiv la interpretarea scenică şi la rolul jucat de personaj într-o situaţie comunicaţională virtuală) din videoclipul regizat excelent de Alex Ceauşu pentru Fly Project, al piesei „Like a Star”. Argumentele de susţinere şi detaliile inutile aterizează după vizionarea videoclipului:

Bun, ai văzut că în spectacolul videoclipului apare o tipă foarte seducătoare şi îndrăzneaţă, pe care o vom denumi Zarinna (orice asemănare cu persoanele din lumea reală sau personajele din filmele Disney este pur întâmplătoare) pentru simplificarea viitoarelor referinţe. Zarinna nu se lasă intimidată de contextul în care se află, mai exact la un interogatoriu, ba chiar „are o atitudine sfidătoare faţă de anchetatori”, cum ar spune ştiriştii.

Din surse sigure (date furnizate de Flash din „Liga Dreptăţii”), ştim că Zarinna se deplasează frecvent în afara localităţii pentru că este plictisită de cluburi şi cafenele bucureştene. În aceste deplasări, foloseşte mai multe maşini, dar preferata ei rămâne BMW X5 pentru că îi place să conducă sportiv, având cursuri de pilotaj, dar o încântă şi ideea de SUV (sau SAV, cum spun cei de la BMW) datorită spaţiului. Ştie că nici Porsche Cayenne nu era o alegere greşită, dar din punct de vedere estetic, a ajuns la concluzia că X5 este mai potrivit. A preferat un model din generaţia anterioară, tot din considerente vizuale.

Chemată la interogatoriu din motivele pe care le-ai văzut în clip, Zarinna a parcat rapid pe locul unuia dintre anchetatori şi i-a oferit acestuia un motiv suplimentar de indignare. Până să coboare din maşină, pentru că avea de gând să mai întârzie puţin, a aruncat o privire pe publicaţia online Bucşoiu.com şi a văzut clipul teasing cu noua Škoda Superb, despre care a mai citit aici. Versiunea video „de pregătire” pentru lansarea noului model a fost pe gustul ei, deoarece i-a reamintit de Muzeul Škoda şi – indirect – de castelele impresionante din Praga.

În concluzie, mai pe ocolite sau nu, am explicat ecuaţia menţionată la început şi ne-am atins obiectivul. Iar dacă tot am prins-o pe Zarinna în formă, i-am împrumutat şi noi maşina pentru un teaser video, conceput pentru promovarea acestei poveşti absurde pe diverse reţele sociale. Mulţumim.

Sursă foto: echipa noastră.

Bucsoiu.com