Noua Skoda Superb se pregăteşte pentru debutul din februarie 2015

Škoda Superb este o maşină cu un nume predestinat. Chiar este superbă, fără să conteze prea mult generaţia care îţi vine prima în gând ca reprezentare. Fără glumă, Superb poate fi o limuzină premium la preţul unei maşini mici pentru o familie mare, în care toţi cei cinci membri au loc destul. De fapt, aici este şi şmecheria: vărul Passat parcă nu are spaţiul dintre banchetă şi scaunul din faţă atât de bine gândit. În plus, brandul Škoda are o altă poveste şi se adresează unui public diferit.

Bine, bine, este posibil să fiu foarte entuziast când vorbesc despre Superb pentru că am avut ocazia de a juca rolul asemănător unui oficial guvernamental când am participat la un eveniment în Praga şi am călătorit de la aeroport până la destinaţie pe locul de onoare din dreapta spate, într-un Superb condus de un şofer la costum şi cravată verde. În cele două ore petrecute pe traseu, am avut posibilitatea să examinez cu mai multă atenţie confortul oferit.

Verdictul? Ajuns la locul în care urma să se desfăşoare evenimentul, am fost cam dezamăgit că mă despărţeam de „fotoliul” banchetei aproape la fel de relaxant ca un hamac fixat între doi palmieri pe o plajă din Hawaii, unde domnişoarele Miu şi Liu sunt dispuse să îţi ofere un fresh de portocale şi banane într-o cană fabricată din coaja unei nuci de cocos.

De acord, poate că nici noul Superb nu le aduce în dotările standard sau opţionale pe Miu şi Liu, dar cu siguranţă aduce – alături de confort – un stil de viaţă diferit de cel oferit prin ruda germană sau de rivali. Este mai decent, mai sobru şi mai convenabil. Până la evenimentul de lansare de la jumătatea lunii februarie 2015, echipa de la Škoda a finalizat recent sesiunea de test-drive inclusiv prin Europa de Est şi a fotografiat pentru dumneavoastră maşina îmbrăcată în echipament de camuflaj. Frumos şi oficial.

Skoda Superb 2

Aflată la a treia generaţie, noua Škoda Superb a trecut printr-un proces de schimbare complet, producătorul anunţând că maşina va avea un design îmbunătăţit, cu dimensiuni optimizate. Potrivit Biroului de Presă Škoda, spaţiul portbagajului a crescut şi mai mult, pentru a stabili un nou standard în segment. Deci, din şifonier va deveni probabil echivalentul unui depozit, sau… două.

Printre alte dotări proaspete, este amintit faptul că va fi încorporată tehnologia MQB a Grupul Volkswagen, cu accent pe zona de funcţionalitate, siguranţă, confort şi infotainment. Pardon, cele patru trăsături menţionate anterior sunt deja în gama Škoda, dar avem nevoie de Superb pentru a le duce la un alt nivel. Echipa de la Bucşoiu.com deja a devenit şi mai curioasă: Anamaria Zamă pentru condus, subsemnatul pentru confort, iar Cristina şi Dorin pentru surprinderea noului model în cadre elegante cu un Superb fără autocolant.

Skoda Superb 3

Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland, preşedintele Consiliului de Administraţie Škoda, este foarte încrezător în noul model, afirmând că: „Noua Škoda Superb este cea mai bună Škoda din toate timpurile.” În continuare, domnul Winfried Vahland a declarat că maşina va indica viitorul brandului ceh de autoturisme, deci ar trebui să ne aşteptăm cu adevărat la ceva surprinzător. De fapt, nu chiar, pentru că lucrul deja bine făcut impresionează mai greu. Tocmai de aceea, echipa responsabilă cu designul (condusă de Jozef Kabaň, cel de-al doilea domn din fotografie, aflat în picioare, de la stânga la dreapta) discută despre formele maşinii în spaţiul pe care noul Superb îl va folosi cel mai mult: afară, în aer liber.

Skoda Superb 1

Noua Škoda Superb se va lansa prima dată la mijlocul lunii februarie 2015, în Praga, urmând ca modelul să fie prezentat la Salonul Auto de la Geneva din luna martie. Pe piaţă, maşina este planificată să ajungă la jumătatea anului 2015.

Pentru că tot a venit vorba despre piaţă la final de poveste, ar mai trebui menţionat faptul că Superb s-a vândut din 2001 până în prezent la nivel internaţional în peste 700.000 de exemplare. Mai mult decât atât, în luna noiembrie 2014, compania a înregistrat un record de producţie prin faptul că a fabricat – pentru prima dată într-un an – 1 milion de automobile, modelul aniversar fiind un Fabia 1.2 TSI în nuanţa de caroserie alb „Moon”.

Sursă: Biroul de Presă Škoda (România). Mulţumim.

Bucsoiu.com