Noul Suzuki Vitara, la raport succint

Obiectul analizei? Vitara, o maşină care a apărut într-o primă versiune în anul 1988; de atunci, modelul a stat în banca lui din mijloc şi a fost în clasa primordială a SUV-urilor mici şi crossover. Acum a rămas cam la acelaşi nivel, dar la nivel vizual, a dobândit nişte forme frontale care trimit cu gândul puţin la Mitsubishi ASX/Outlander şi puţin la Range Rover Evoque. Dacă nu te-ai convins, priveşte cu mai multă atenţie farurile, grila şi blocurile optice dotate cu LED. Vitaroque.

Suzuki-Vitara_2015 1

Date esenţiale? Dacă vei avea această maşină, trebuie să ştii încă de pe acum că poartă un brand japonez, dar va fi fabricată în Ungaria. Cei de la Suzuki afirmă că Vitara a fost proiectat cu gândul la consumul de combustibil redus şi emisii poluante pe măsură (de parcă există vreun producător care se laudă cu emisiile uriaşe de noxe, dar asta este o altă poveste).

Vor fi disponibile mai multe combinaţii motor-transmisie, dar nu ne pasă decât de cutia de viteze automată cu şase trepte şi sistemul de tracţiune integrală ALLGRIP. Vei avea la dispoziţie o mulţime de sisteme pentru confort, pe care în urmă cu vreo cinci, şase ani le găseai cel mai probabil pe unele dintre limuzinele consacrate. Nici interiorul nu arată chiar rău, dar parcă trimite cam mult cu gândul către gama Dacia.

Suzuki-Vitara_2015 4

Este potrivit pentru străzile din România? Îndoiala nu are loc nici măcar în torpedo de această dată. Da, Vitara se asortează bine cu mediul urban românesc şi parcă promite să te ducă la picnic împreună cu nişte prieteni. Nu te aştepta să îi strângi în jurul motorului şi să fii admirat prea mult, în special dacă sunt mofturoşi.

Suzuki-Vitara_2015 2

Cum ar trebui să-ţi joci rolul în maşina aceasta? Cum doreşti, dar fără aroganţe. Ar trebui să fii mulţumit de ceea ce ai. În fond, toate maşinile ruginesc mai devreme sau mai târziu şi chiar dacă nu, oricum le vei vinde cam după trei ani. Mai trebuie să aştepţi puţin până intră în producţie Vitara în anul curent, 2015.

Suzuki-Vitara_2015 3

Sursă foto: Suzuki Media Centre. Mulţumim.

Bucsoiu.com