Îţi recunosc faptul că am fost cucerită de un Jaguar F-Type vopsit într-o nuanţă de verde atât de frumos, încât m-a trimis imaginaţia direct pe circuitul de curse. Mă vedeam parcă în timp ce încercam să obţin cel mai bun timp, chiar dacă mergeam cu o viteză maximă de 100 km/h, ca să le pot încânta privirile celor din tribune. Deşi maşina expusă la Salonul Auto Bucureşti stătea la mângâiat, eu o vedeam în mişcare exact aşa:
Apoi, Răzvan a tot insistat să ne uităm pe la toate standurile şi am revenit cu gândurile la situaţia concretă, mai ales când am ajuns la BMW şi am apreciat foarte mult primirea politicoasă (cred că ţi-ai dat seama că maşinile bavareze sunt deja pe lista preferinţelor mele):
Mi-a atras atenţia şi KIA Soul EV pentru că era în priză ca iPhone-ul meu când am făcut o pauză, dar ceea ce mi-a fermecat privirea într-un mod special se afla doar sub formă de mostră în pavilionul cu noutăţi:
După ce am plecat către pavilionul vecin, am ajuns în locul în care m-am simţit ca în vizită la Muzeul Trenuleţelor din Sinaia, doar că… şi noi eram figurine în diorama cu maşini de epocă. Uite la ce mă refer:
Da, semaforul acela chiar funcţioneză şi te face să te simţi de parcă te-ai fi micşorat până la scara 1:72. De data aceasta, cu picioarele pe pământ am revenit singură în momentul în care l-am văzut pe Răzvan care a rămas blocat cu privirea pe o figurină blondă şi m-am dus să-l recuperez, mai ales că aveam de văzut 60 de automobile istorice. Acestea au fost aduse la expoziţie de Oldtimer Studio Restaurări, Heritage Auto şi diverşi colecţionari pasionaţi de automobile istorice.
Pe de-o parte, automobilele prezentate au fost „orăşeneşti” (printre care s-au aflat Mercedes-Benz 190 SL, Jaguar E-Type, Morgan +4, Chevrolet Corvette, Ford Mustang, Fiat 500, Porsche 356, Rolls-Royce Silver Dawn, MINI Morris, Lincoln Continental, Jaguar XK 150, Citroën DS), iar pe de altă parte, a existat o secţiune dedicată vehiculelor istorice de competiţie, unde am văzut printre altele Fiat 124 Abarth, MGC GT, BMW 1602 şi Dacia 1300. Ba nu, pardon, era Renault 12 Gordini. Pentru cei interesaţi să cumpere un model de epocă, existau câteva maşini oferite spre vânzare.
Cred că am descoperit maşina mafioţilor pitici, salvatorii Penelopei Pitstop.
Blonda care îl fascinase pe Răzvan. Mărul Discordiei.
Sursă foto: echipa redacţională.