Conceptul McLaren P1 îl prefigurează pe urmaşul lui McLaren F1

Ce avem aici?

Primele fotografii şi informaţii apărute astăzi despre conceptul P1, pe care McLaren îl va prezenta la Salonul Auto de la Paris. Acesta ar trebui să fie urmaşul impresionantului McLaren F1, apărut în urmă cu 20 de ani. Antony Sheriff – managerul executiv al companiei – a precizat că McLaren urmăreşte prin modelul P1 să realizeze cea mai rapidă maşină de serie pentru circuit.

El a declarat că: „Scopul nostru este ca McLaren P1 să fie cel mai incitant, capabil, dinamic şi tehnologizat supercar din istoria companiei”. Cum va arăta viitorul ingredient automobilistic al viselor frumoase? Foarte agresiv, cu unele elemente de design împrumutate de la modelul McLaren cu nume de imprimantă – MP4-12C – şi cu o formă care îţi lasă impresia că asta este maşina căpitanului Jean-Luc Picard.

Ce găsim la interior?

Nu ştim deocamdată, dar nu ar fi exclus să revedem scaunele plasate în şir indian. Până la apariţia altor detalii în acest sens, poţi să arunci o privire la fotografia de mai jos şi    să-ţi construieşti propriul interior cu puterea imaginaţiei.

Care-i treaba sub capotă?

Zvonurile spun că maşina va utiliza un motor îndopat cu tehnologie din Formula 1, mai exact un V8 de 3.8 litri, dispus să ofere peste 900 CP.

Cum îl recunosc pe stradă?

Uită-te cu atenţie la fotografiile de mai sus şi nu vei avea probleme.

Pot să-mi cumpăr maşina asta acum?

Probabil că da, în cazul în care numele tău este Jay Leno. Dacă nu, nu poţi.

Cine este concurentul autohton?

Rombac 1-11.

Sursă: http://www.carscoop.blogspot.com