Logan şi Sandero, partea a doua

Ce avem aici?

Potrivit celor de la publicaţia L’Automobile Magazine, acestea sunt noile modele Dacia Logan şi Dacia Sandero:

Modelele urmează să îşi facă apariţia oficială în cadrul Salonului Auto de la Paris care se va desfăşura la sfârşitul acestei luni. Pe baza fotografiilor apărute, probabil că ai remarcat împrumutarea unor elemente de design de la Duster şi Lodgy. Din punctul meu de vedere – dacă va arăta aşa – Sandero va demonstra că a evoluat în privinţa esteticii. Partea frontală este mult mai bine evidenţiată şi expresivă, iar liniile caroseriei par să fie proporţionate rezonabil.

Despre noul Logan pot să spun că are capacitatea să iasă în evidenţă… cel puţin la apariţie. Gândeşte-te cum vei reacţiona când îl vei vedea pe stradă – fie că îţi place sau nu, vei întoarce privirea după el ca să îl analizezi mai bine. Probabil, nu te vei  îndrăgosti de el datorită aspectului fizic, dar cu siguranţă îl vei aprecia pentru calităţile  care l-au transformat într-un model de succes. Storcătorul de fructe nu îţi farmecă privirea, dar te ajută să  obţii nişte sucuri deosebite, iar asta contează de fapt. Observ că există elemente preluate de la actuala generaţie: perfect, pentru că o schimbare totală ar însemna costuri mai mari de producţie şi preţuri de vânzare crescute. Din fericire, cei de la Dacia au ales să fie consecvenţi.

Ce găsim la interior?

Logan 2 şi Sandero 2 vor beneficia de sistemul Media Nav introdus prin intermediul lui Lodgy (sistemul costă 300 de Euro şi are şase funcţii: radio, navigaţie, media, Bluetooth, afişare hartă şi configurare setări). Materialele par să aibă un finisaj mai bun, iar elementele planşei de bord te trimit cu gândul la alte modele din gamă – volanul împrumutat de la Lodgy ar fi doar un exemplu. Scaunele au o formă nouă, la fel ca panourile portierelor.

Care-i treaba sub capotă?

Ei bine, potrivit informaţiilor apărute în presa de specialitate, sub capota lui Logan 2 îşi va face loc noul motor de 0,9 litri (900 cmc) TCe cu 90 CP. Nu se cunosc detalii oficiale în acest sens până la ora actuală, dar se preconizează că motoarele disponibile vor fi oferite în combinaţie cu o cutie de viteze în şase trepte, existentă deja în familia Duster. Motorul turbo de 900 cmc este aşteptat să-l echipeze şi pe Sandero 2.

Cum îl recunosc pe stradă?

Foarte simplu: la Logan te uiţi la partea frontală şi cauţi farurile şi grila în stil Duster, iar la Sandero 2 mai arunci o privire la posterior.

Pot să-mi cumpăr maşina asta acum?

Nu încă. Vorbim după Salonul Auto de la Paris despre asta.

Cine este concurentul autohton?

Nu este doar unul. Ar putea fi Logan şi Sandero, Sandero şi Logan, dar şi un Lodgy câştigat la concursul cu detergenţi sau bere. Apropo, ţi-am spus că urăsc berea?

Sursă: http://www.automobile-magazine.fr