Facelift pentru Aston Martin DB9. Debut la Salonul Auto de la Paris

Ce avem aici?

DB9 cu retuş de la Aston Martin care se pregăteşte să-şi prezinte noua înfăţişare în cadrul Salonului Auto de la Paris. Era şi timpul, având în vedere faptul că de opt ani avem acelaşi model plasat între Vanquish şi Vantage.

Ce găsim la interior?

Vorbim despre un model care păstrează spiritul britanic, adică este conservator şi preia în mare parte interiorul de la generaţia anterioară. Totuşi, materialele vor fi de o calitate superioară, iar la cerere se poate opta pentru scaune sportive care contribuie la scăderea masei maşinii cu 17 kilograme. Pentru iubitorii de carbon, vor fi disponibile inserţii speciale atât la interior, cât şi la exterior. În plus, camera video pentru marşarier va fi oferită standard.

Care-i treaba sub capotă?

Proaspătul Aston Martin DB9 va fi echipat cu motorul V12 AM11 de 5.9 litri, cu elemente revizuite pentru a fi capabil să livreze de la 470 CP (în prezent) până la 510 CP şi un cuplu crescut de la 600 Nm la 620 Nm. În plus, DB9 cu facelift va avea unitatea V12 plasată mai jos în comparaţie cu versiunea actuală. Şasiul rămâne la fel, dar inginerii au modificat sistemul de frânare şi sistemul ADS (Adaptive Damping System) care oferă posibilitatea setării modului de rulare (Normal, Sport şi Circuit). În comparaţie cu generaţia din prezent, DB9 cu facelift va accelera de la 0 la 100 km/h în 4,6 secunde, după care se va îndrepta către viteza maximă de 295 km/h.

Cum îl recunosc pe stradă?

Privit frontal, retuşatul DB9 lasă impresia că l-a studiat cu mare atenţie pe One-77. Semnalizatoarele au trecut pe LED, iar eleronul a devenit ceva mai impunător şi contribuie la distribuţia masei 50/50 pe punţi. Chiar dacă asta nu se vede, nu strică să ştii.

Pot să-mi cumpăr maşina asta acum?

Da, dar nu va fi foarte simplu. Comenzile încep din această lună în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, în Europa de Vest, în Statele Unite ale Americii şi în Japonia. Dacă îţi plac lirele, ai nevoie de 131.955 (fără taxe). Dacă te duci în Germania să o comanzi trebuie să ai pregătiţi 174.994 de euro, dacă mergi în State ai nevoie de 185.400 de dolari, iar dacă alegi Japonia, sunt necesari 21.955.000 de yeni.

Cine este concurentul autohton?

IAR 99.

Sursă: http://www.carscoop.blogspot.com. Mulţumiri!