Te căutăm pentru un internship în domeniul jurnalismului auto la noi în echipă

Primele maşini au apărut în garajul virtual din publicaţia noastră online Bucşoiu.com încă de la începutul anului 2009, iar de atunci am continuat să adăugăm, pe de-o parte, o mulţime de cai-putere, iar pe de altă parte, numeroşi oameni deosebiţi, inclusiv în echipa noastră. Acum ne extindem şi am pornit simbolic girofarul celui mai nou Dodge Charger Pursuit în căutarea unor potenţiali colegi, care corespund unui profil prezentat în continuare.

Dodge-Charger_Pursuit_2015_bucsoiu.com

Ce urmărim, în general şi în particular? Candidaţii ideali pe care îi căutăm au până în 25 de ani şi deţin o licenţă de piloţi sau copiloţi de avioane civile. Dacă ai avut răbdare şi ai citit în continuare, ştii de glumă, aşa cum trebuie şi vei înţelege că acesta nu este un criteriu obligatoriu, fiind suficient permisul de conducere (cel puţin categoria B) şi experienţa în traficul rutier din Bucureşti de cel puţin doi ani. Chiar dacă la nivel internaţional jurnaliştii auto călătoresc în general foarte mult cu… avionul, tu nu ai nevoie de experienţă în traficul aerian. Cu toate acestea, este şi mai bine dacă îţi plac avioanele şi cunoşti unele aspecte despre ele.

Mult mai important (de fapt, obligatoriu) este să cunoşti limba engleză la un nivel atât de avansat, încât să poţi discuta, ipotetic vorbind, într-un interviu (pe care va trebui să îl redactezi ulterior) de aproximativ o oră cu domnul John Rishton, directorul executiv al companiei Rolls-Royce. Altceva?

Dacă te pricepi şi la franceză este bine, iar dacă ştii minimum 2.000 de substantive în limba germană şi poţi să le inserezi în fraze corecte din punct de vedere gramatical, mergi direct într-o etapă de selecţie. Chiar şi aşa, direct şi fără GPS, trebuie să ne trimiţi mai întâi un document Word (spaţiere 1,5 rânduri, margini 2,5 cm stânga, dreapta, sus şi jos) care va conţine răspunsurile tale (în total, între 700 şi 1.000 de cuvinte, poţi şi mai mult dacă ai inspiraţie, dar ai limită de maximum două pagini A4), la următoarele întrebări:

1) Participi la evenimentul de lansare în România a noului BMW Seria 7. Cum ai aborda lansarea într-un mod diferit de restul presei auto, astfel încât inclusiv prietenii tăi cărora nu prea le plac limuzinele să devină interesaţi şi chiar să îl promoveze pe reţelele sociale?

2) Redactează un scurt articol de opinie (cu tentă de editorial) despre subiectul „Mass-media şi agresivitatea la volan” .

3) Ai şansa de a conduce timp de 30 de minute prin Bucureşti un Mercedes-Maybach S600, în care se află Jeremy Clarkson, fostul prezentator de la TopGear. Spune-ne cum l-ai determina să scrie un articol sau să realizeze o emisiune împreună cu tine.

În final, te rugăm să trimiţi documentul tău împreună cu un Curriculum Vitae (CV) printr-un e-mail la adresa anamaria@bucsoiu.com, până la data de 21 iunie 2015, la ora 23:59. Vom confirma primirea în cel mai scurt timp posibil şi vom studia fişierele transmise. Doar persoanele selectate vor fi contactate pentru interviu.

Ce oferim dacă te găsim? Internship plătit, program flexibil, recomandări viitoare şi pile. De combustibil, desigur. Mai multe detalii la linia de sosire, adică la interviu, unde sperăm să ne întâlnim cu tine!

Bucsoiu.com