Cum să îți dresezi dragonul cu Fisker Karma din 2012 – chestii de potriveală

Stimați autori de romanțe, soarta vă este pecetluită. După ce vom prezenta situația cu personaje mistice în care iubirea se urcă la volanul unui Fisker, iar pe dragon îl ajunge Karma, lucrurile vor fi simple și clare. Desigur, în funcție de reacția dragonului, se va ajunge într-unul dintre cele trei scenarii. Stați calmi, le avem și pe ele incluse în pachetul standard. Hai să facem o plimbare și ne gândim pe drum dacă am uitat ceva.

Aaa, da, ne mai trebuie răutăcioșii, deși sperăm că deja s-au plictisit și au plecat de aici prin provincie ca să nu-i mai așteptăm. Totuși, dacă au rămas unii rătăciți, ar putea să afirme, în sărmana lor cufundare în aparențe, că Fisker Karma este o mașină… depășită, sau chiar mai persiflant – ”veche”. Că este din 2012. Bieții de ei, habar n-au că designul acestei mașini este atemporal prin însăși filosofia de limbaj estetic asumată de autorul ei. Slavă Domnului că inspirația se îmbină cu realitatea!

Semnatarul acestei opere automobilistice este chiar fondatorul companiei, Henrik Fisker, cel care înainte să demareze o afacere în domeniu pe cont propriu a ”desenat” mașini pentru BMW – Z8 este un exemplu și Aston Martin, modelul DB9, un alt exemplu. Când ne amintim de mașinile acestea ne vine…

Fisker Karma a văzut lumina liniei de producție la fabrica din Finlanda și a fost apreciată inclusiv prin premii de BBC TopGear și prin achiziție de Leonardo DiCaprio, alături de alți pasionați care au dorit o limuzină coupé deosebită cam din toate punctele de vedere. Ți-am spus că este probabil singura mașină din lume în care producătorul nu a utilizat componente de origine animală?

Da, este o mașină plug-in electric hibridă, care nu a cerut sacrificiul și pielea animalelor pentru mofturile unora care caută să compenseze anumite lipsuri. Singurul ”ingredient” împrumutat din lumea animalelor îl reprezintă forma grilei, care face o trimitere fină cu gândul către ”rânjetul” unui aligator. Atât. În rest, respect și bun simț pentru mediu în adevăratul sens al cuvântului (nu ne întreba de baterii, că nu suntem Duracell). Deci ne-am lămurit care-i treaba cu trăsăturile atractive ale mașinii, acum să trecem la caracteristicile discuției de cuplu. Motor, acțiune și lumini.

Ea: iubi, Fisker Karma e cea mai tare!

El: da, de acord, ne luăm! (răspuns corect)/ Da, de acord, dar trebuie să iau chenzina (răspuns în perspectivă, deci tot corect).

Sau

El: nu este chiar cea mai tare, mie nu-mi place! Se poate interpreta astfel: 1) sunt afon în domeniul auto (răspuns greșit, pleacă de aici acum!); 2) nu-mi permit, dar nici nu vreau să recunosc asta sau să fac o treabă ca să schimb asta (răspuns greșit și enervant, pleacă de aici acum!) sau 3) nu, pentru că Aspark Owl/Ferrari SF90/Mercedes-Benz W123/BMW E21 – corect, dar posibil pe viitor să ajungi la situații de genul #șiatunciaînceputcearta. De aici până la piesa de mai jos a rămas doar un click distanță:

 

Bun, dar să revenim la începutul situației și să clarificăm lucrurile. Ea, iubirea și-ar dori ca el, dragonul, să aleagă Fisker Karma. Acum avem două soluții evidente: A) el își permite Karma

sau B) el nu o bagă în seamă (clar, aici dragonul și-a fumat mințile, dacă nu crezi, mai aruncă o privire la mașină).

Am eliminat varianta C), în care el nu își permite din paragraful anterior, varianta 2). Ne pare rău pentru incapabili, dar întotdeauna fetele faine vor prefera și vor iubi eroii și învingătorii. Partea bună este că un incapabil ambițios poate să-și schimbe soarta în bine.

Aici e partea interesantă. Dacă ea știe că el își permite (deci are capacitatea necesară – poate nu financiară imediată, dar hei, pentru că… voință și pentru că… vine chenzina aia!), atunci va încerca să îl motiveze, vorbindu-i despre Fisker Karma.

Ea se vede cu EL în Fisker Karma și nu cu altul, deci îl iubește (orice ar însemna asta pentru ei), căci altfel nu ar mai fi discutat despre treaba asta cu el și Karma ar fi rămas doar un subiect de discuție tangențial referitor la serialul My name is Earl. Dar nu s-a întâmplat așa, ea nu și-a dorit asta, pentru că a împărtășit cu el dorința ei. Prin urmare, nu doar că îl iubește (repetăm, orice ar însemna asta), ci are și gusturi bune în materie de mașini, pe care iată, le discutăm cu nonconformism aici. Altfel…

Acum, să ne îndreptăm atenția către el, dragonul gentleman și către cele trei scenarii bazate pe reacția lui.

Scenariul verde: el confirmă că este la unison cu ea, deja știe că mașina poate fi orice culoare (atât timp cât este neagră) și se gândește la chestii tehnice, la destinații mișto și la revizii făcute bine. Dacă a rămas fustangiu, poate să ajungă ușor în scenariul roșu chiar dacă a procedat corect până aici. Apropo, femeia este singura specie din univers care poate să introducă o parolă greșită la calculator de câte ori dorește. La un moment dat, calculatorul, mascul fiind, va recunoaște că de fapt, el este cel care a greșit. Gata, am terminat, am dat cărțile pe fată… pardon, pe față, mergem acasă? Nu așa de repede, unde ar mai fi distracția? Mai avem!

Scenariul galben: el își exprimă clar și chiar puțin răspicat (cu atenție totuși să nu fie un făcăleț prin preajmă) faptul că nu își dorește neapărat un Fisker Karma, dar în fracțiunea de secundă care desparte o discuție reușită și calmă de una cu scântei electrizante, el pune pe masă rapid niște alternative grele, menționate mai sus cu titlu exemplificator. Este un soi de dragon alfa 2.0, dar merge, pentru că prin istețime și opțiune câștigă un plus la independență și puncte bonus la stima de sine ca independent. Totuși, nu este eliminat riscul discuțiilor arzătoare de gaz de pomană, ceea ce plasează scenariul în culoarea bananelor.

Scenariul roșu: atenție, că e nasol. Când el nu zice nici alba nici neagra, tergiversează și pentru ea treaba e limpede ca amprenta de carbon pe care o emană Fisker Karma. În mod normal, discuția, problema (și relația) aici s-au încheiat, nu doar pentru că a fost inițiativa ei (misoginii nu vor înțelege asta, nici noi nu o înțelegem, dar ne prefacem foarte bine), ci pentru că ăla e o moluscă, nu un dragon. Dar asta e, sexul și dragostea aburesc adesea parbrizul gândirii lucide.

În concluzie, ar mai fi de adăugat faptul că dragonul va zâmbi mereu ștrengărește volan când se va întoarce la Karma, mulțumit că a făcut în așa fel  (bâzâind chiar cam agasant la un moment dat, dar în fine, intrăm în altă poveste) încât să o determine pe Ea, iubirea, să-i spună cuvintele magice: ”iubi, Fisker Karma e cea mai tare!”

Surse utilizate: Departamentul media Fiskerinc.com, Youtube.com. Vă mulțumim!