Carte nouă: Mass-media din România după 30 de ani. Plus noul VW Arteon R

În colecția ”Comunicare. Media” a editurii Tritonic din București a apărut recent, în luna iunie a anului curent, un nou volum coordonat de domnul prof. univ. dr. Marian Petcu, specialist în istoria presei și publicității din România, profesor la departamentul de Antropologie culturală și comunicare din cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC) a Universității din București.

Dumnealui a publicat mai multe volume la Tritonic, printre care: Sociologia Luxului, O cronologie a cenzurii din România (coordonator), Studii și cercetări de istorie a publicității (coordonator), iar acum propune împreună cu echipa de autori cartea cu titlul Mass-media din România după 30 de ani.

Coordonator Marian Petcu:

«Omagiem cei 30 de ani de jurnalism postcomunist prin acest volum, în care am reunit 28 de studii și cercetări. În acest mod acoperim o bună parte a „mediamorfozelor” din țara noastră. Este vorba despre evoluții ale mass media din Timișoara, Alba Iulia, Constanța, Harghita, Covasna, Argeș și Bihor, relevante pentru ceea ce s-a întâmplat în mai toate județele. Apoi, cercetări punctuale relative la presa militară, religioasă, cinematografică, culturală, automobilistică. Două schițe monografice privesc o importantă formă asociativă – Mediasind și Societatea Română de Radiodifuziune. Presa alternativă, cea a comunității aromâne, presa privită ca obiect științific / statistic, consumul de media, poziționarea presei față de relațiile publice, trivializarea jurnalismului și alte abordări le completează pe cele de mai sus și oferă o imagine coerentă a transfigurărilor, evoluțiilor, chiar a revoluțiilor înregistrate în media autohtone. Toate vor rămâne în istoria jurnalismului ca repere bibliografice. Firește că cei 30 de ani meritau mai multă atenție, conferințe, volume, momente de reflecție. Însă în paradigmă culturală în care ne aflăm, reverența pare să fi dispărut. Totuși, decomunizarea României datorează mult jurnalismului. Mai mult decât suntem dispuși să recunoaștem.»

Lucrarea este disponibilă în librării și de asemenea poate fi comandată online, prin intermediul website-ului editurii Tritonic:

http://tritonic.ro/isbn-Mass_media_din_Romania_dupa_30_de_ani-978-606-749-490-7.htm

Pasionații domeniului automobilistic, interesați de istoria jurnalismului specializat sunt invitați într-o călătorie specială prin intermediul studiului.

cinemaraton_televiziunea_filmului_romanesc_bucsoiucom_banner

cinemaraton_televiziunea_filmului_romanesc_bucsoiucom_banner

Sunt onorat și recunoscător pentru această șansă care înseamnă pentru mine mult mai mult decât aș putea să exprim în cuvinte. Mulțumirile se îndreaptă către domnul profesor Marian Petcu și cu deosebit respect de asemenea către doamna prof. univ. dr. Camelia Beciu de la Universitatea din București, conducătoarea lucrării de doctorat a subsemnatului, cu un subiect care unește automobilitatea cu discursul mediatic televizual național și internațional.

În acest sens, emisiunea Superspeed de la PRO TV realizată de Costin Giurgea și Tudor Bratu reprezintă o ramură semnificativă din corpus, unele dintre elementele de construcție despre traseul jurnalistic specializat care au contribuit la apariția acestui dispozitiv televizual de succes fiind amintite în volumul Mass-media din România după 30 de ani.

alexandra_coman_soprana

alexandra_coman_soprana

Cu dramatism cinematografic și muzică pe măsură, la Bucșoiu.com avem o propunere automobilistică potrivită ca moment al lansării și ca viziune cu lucrarea, mai ales prin stilul și farmecul aparte, în construcția noului Volkswagen Arteon R. De fapt, modelul este apropiat și de ideea #paravion.

Cockpit-ul, deși nu suntem neapărat printre fanii ”tabletelor” de la bordul mașinilor, recunoaștem că subliniază bine simbolistica ilustrată la diferite altitudini.

Din anul 2017, Arteon reprezintă un Gran Turismo cuceritor din gama VW, după ce Passat CC și Phaeton au deschis acest drum și bine au făcut, pentru că noul model stârnește admirația destul de… lejer, cum s-ar spune, cam din orice unghi l-ai privi.

Ar mai fi de adăugat multe melodii faine, ideale într-un context la nivel planetar cam agitat, necesare pentru a ne reaminti de frumusețea unor trăiri spirituale care ne apropie de Dumnezeu și ne ajută să ne păstrăm resursele lăuntrice în echilibru emoțional.

Desigur, noi suntem mai tradiționaliști și credem că în ton cu muzica și cu demersul nostru din acest articol, cu precădere din perspectivă istorică, se potrivește la fel de bine un veteran al brandului VW, mai precis respectabilul Golf.

musceltv_razvan_bucsoiu

Altfel spus, un model care merge cu istoria la braț și se pricepe de minune la asta de multe generații. Dacă nu știai, un VW Golf 4 a fost la un moment dat și în posesia Papei Benedict XVI.

Potrivit celor de la dailymail.co.uk și carscoops.com, mașina respectivă a fost vândută la o licitație în anul 2005 pentru suma de 244.590 de dolari.

Un istoric al generațiilor acestei game emblematice pentru industria automobilistică din 1974 până în prezent a fost realizat și de echipa Car Throttle, cu informații și umor britanic din belșug.

Surse utilizate: Editura Tritonic, departamentul media Volkswagen, dailymail.co.uk și carscoops.com, youtube.com. Mulțumim!