Târgul Internaţional de Carte Gaudeamus 2014

UPDATE post eveniment: duminică, 23 noiembrie 2014, s-a încheiat ediţia cu numărul 21 a Târgului Internaţional de Carte Gaudeamus, fiind organizat ca în fiecare an de Radio România, prin Centrul Cultural Media. Ca de obicei, evenimentul a fost la înălţime, dar de data aceasta s-au înregistrat unele date record datorită vizitatorilor, care au fost aproximativ 117.000, după cum ne-au anunţat oficial organizatorii. Un alt număr surprinzător este 750, acesta a fost bilanţul evenimentelor organizate în cadrul Târgului Gaudeamus 2014. Noi am încercat să ne strecurăm printre conglomeratele de persoane şi cărţi pentru atingerea obiectivului iniţial: prezentarea succintă a unor apariţii editoriale mai deosebite, cu sau despre maşini.

Încă de la început am fost întâmpinaţi de standul Dacia, care i-a invitat pe oaspeţi să savureze la nivel olfactiv mirosul cărţilor din copilărie. Pe lângă odorizantele cu diverse arome, un vizitator a primit şi un model Logan „10 Ani” prin tombola organizată în Pavilionul Central A de la Romexpo. Pentru că nu am găsit în ofertă şi un odorizant cu aromă de vinete coapte, am plecat mai departe şi găsit cartea aceasta:

carte 4

citroen ds

În spatele cărţii dolofane, deloc întâmplător, se afla un exemplar Citroën DS într-o formă perfectă (după ce a trecut printr-un proces de restaurare), asemănător celui din fotografia de mai sus, împrumutată cu drepturi de reutilizare de la Wikipedia. La târg, exemplarul era mult prea bine camuflat de cărţi, vizitatori şi panglici roşii. Printre paginile cărţii, poţi să găseşti şi alte maşini mai mult sau mai puţin extraordinare. Desigur, asta dacă nu ai timp să porneşti motoarele de căutare ale Internetului pentru a găsi propriile tale maşini la care visezi şi să te documentezi despre ele în mod individual.

Am ajuns apoi la standul unei edituri cu mai multe cărţi îngrijite la calitate premium, iar printr-o scanare vizuală rapidă, am identificat unele volume asortate la fix cu fiecare prieten al nostru. Totuşi, ne-am îndreptat atenţia către următoarele trei volume necesare pentru atingerea scopului iniţial:

carte 1

carte 2

carte 3

Acestea au fost poate cele mai reprezentative lucrări pentru micro-cercetarea noastră specializată. Cu sigurnaţă, dacă am fi răsfoit fiecare pagină a tuturor cărţilor de la Gaudeamus, am fi găsit şi mai multe rezultate necesare pentru demersul nostru. Din păcate, acest lucru ar fi însemnat să ne revedem la ediţia cu numărul 22 a târgului, fără să fi terminat de parcurs probabil nici o jumătate din pavilionul Romexpo. Singura problemă a fost legată tot de lumea automobilistică, mai exact de parcarea stăpânită de „valeţi bruneţi” fără legitimaţii, veste reflectorizante sau (urmează o glumă bună, dar din păcate adevărată) bonuri fiscale. Ce noroc pe DS-ul acela din interiorul Târgului… dar acum ştim ce putem să îţi recomandăm: dacă nu vrei să ai probleme cu parcarea, alege o maşină clasică frumoasă şi mergi la eveniment pe jos. Mai este necesar să îţi reamintim care sunt beneficiile mişcării pentru sănătate?

(Povestea cu tâlc a fost scrisă de Anamaria Zamă şi Răzvan Bucşoiu. Felicitările pentru eveniment se îndreaptă acum către organizatori.)

Bucsoiu.com

Codul QR

(18 noiembrie 2014) Care este legătura dintre Salonul Auto Bucureşti din anul 2014 şi Târgul Internaţional de Carte Gaudeamus? Ei bine, ambele sărbătoresc în acest an ediţia cu numărul 21. Ambele au o legătură cu domeniul automobilistic, mai mult sau mai puţin directă, pentru că brandul autohton Dacia este partener al Târgului de Carte Gaudeamus. În plus, Automobile Dacia va oferi ca premiu un model Dacia Logan din ediţia specială „10 ani” prin tragere la sorţi unui câştigător care va participa la tombolă cu biletul sau cu abonamentul de vizitare.

dacia-logan-10-ani-bucsoiu

Evenimentul este organizat de Radio România şi se va desfăşura în perioada 19 – 23 noiembrie 2014 la Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti, putând fi vizitat între orele 10:00 şi 20:00. Noi vom fi acolo şi la fel ca în ediţiile anterioare, vom căuta maşinile printre paginile unor cărţi. Între timp, poţi să citeşti aici despre o carte care abordează maşinile dintr-un punct de vedere nou.

UPDATE: ediţia cu numărul 21 a Târgului Internaţional de carte Gaudeamus este abia la jumătatea perioadei în care se desfăşoară, dar deja au fost înregistraţi peste 42.000 de vizitatori, după cum ne-au anunţat reprezentanţii Centrului Cultural Media Radio România prin intermediul unui comunicat de presă emis astăzi, 21 noiembrie 2014. Potrivit acestei surse, duminică, 23 noiembrie 2014, în ultima zi a ediţiei din acest an, la ora 14:00 va fi decernat premiul cel mare, autoturismul Dacia Logan „10 ani”. De la ora 16:00, va fi organizată ceremonia pentru decernarea trofeelor pentru acest eveniment.

gaudeamus_2014_bucsoiu

Gaudeamus 2014

Bucsoiu.com