Ferrari 812 Superfast – aşa se încoronează viteza

Este greu, dar nu imposibil să vorbim despre Ferrari fără să cădem în capcana clişeelor. Pentru că unora le plac provocările, iar subsemnatul se află printre aceştia, ne propunem să vorbim despre noul 812 Superfast fără balivernele plictisitoare pe care le găseşti prin alte părţi. O să trecem direct la ceea ce contează: maşina asta este cea mai monstruoasă din toată gama Ferrari  de serie. Vine dotat cu un motor V12, în care se ascund 800 CP. Ăştia te vor ajuta să-i laşi pe toţi cu gura căscată la semafor când îi vei da o talpă şi vei atinge 100 km/h în 2,9 secunde, fix.

812 Superfast preia o moştenire genetică de la F12 Berlinetta, genul de maşină pe care ţi-o iei după ce scumpa ta iubită a început să se plictisească de avionul privat şi vrea să descopere lumea prin călătorii mai lungi, aproape de sol. Faţă de un Ferrari 458 Italia, de exemplu, atât F12 Berlinetta cât şi 812 Superfast au o oarecare doză din acel element periculos denumit „discreţie”, sau mai rău, „utilitate”. Un supercar util? Este blasfemie curată! Este ca şi cum ţi-ai lua un tablou făcut de Nicolae Grigorescu pentru că te ajută să-ţi acoperi o gaură din perete… în hol. Este un absurd mai straniu decât o creastă în stil punk pentru „Cântăreaţa cheală” a domnului Eugen Ionescu. Cu toate acestea, la pupitrul de comandă te vei simţi ca Iona în burta peştelui şi ca peştele în apă.

Ce ţi-ar plăcea să asculţi în timp ce călăreşti cu poftă pedala de acceleraţie şi o întreagă herghelie de cai-putere? Probabil, ceva paşnic. Aşa, în stilul trupelor acelea foarte, foarte liniştite, ca Mötley Crüe sau The Who…

Sursă: Glumeşti, nu-i aşa? Ferrari, evident. Doar de inspiraţie.