Mergi la Cluj-Napoca? Începe Festivalul Internaţional de Film Transilvania TIFF 2016

În agenda noastră, în perioada 27 mai şi 5 iunie, Cluj-Napoca devine capitala filmului european, deoarece aici se desfăşoară cea de-a XV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, sau TIFF, pe scurtătură. Pentru că ne plac „dramele” în stilul umorului britanic, noi credem că am găsit cea mai bună maşină care ne va însoţi la TIFF 2016:

bmw-m4-bucsoiu

În timp ce alegerea noastră este încă discutabilă, cu siguranţă celebrităţile din cinematografie participante la eveniment vor fi conduse către covorul roşu în Maşina Oficială TIFF oferită de Mercedes-Benz, un partener de 10 ani al acestui festival. Apropo, vă mai amintiţi cât de faină a fost campania de promovare din anul 2008? De exemplu, iată varianta propusă de Nae Caranfil:

Un alt regizor, mai exact domnul Paul Negoescu, l-a adus pe Bond (zis şi James) în România astfel:

Pentru cinefilii patrioţi îndrăgostiţi şi de muzică, propunerea domnului Corneliu Porumboiu este combinaţia ideală.

În anul 2016, din punct de vedere automobilistic, noul Mercedes-Benz Clasa E

1df6674ca1b07cc6c7b26084539ba3a9

va fi „vedeta” evenimentului şi va sta la dispoziţia invitaţilor din lumea filmului pe întreaga perioadă a festivalului. Alături de acest model se vor afla de asemenea Clasa S,

Mercedes-Benz Clasa S de 10 ani la TIFF

Clasa C …

… dar şi cărăuşul cu papion din clasa V.

Mercedes-Benz Clasa V de 10 ani la TIFF

„De-a lungul anilor, Mercedes-Benz a devenit sinonim cu TIFF, cel mai spectaculos festival din România dedicat cinematografiei. În 2016, în scenariul acestei colaborări, parteneriatul dintre cei doi lideri aduce în prim plan zece ani de excelenţă”, a declarat Philipp Hagenburger, CEO & President Mercedes-Benz România şi Managing Director Passenger Cars.

Mercedes-Benz la TIFF (2)

Mai mult decât atât, o tradiţie păstrată tot de zece ani constă în acordarea Premiului de Excelenţă TIFF din partea Mercedes-Benz unei personalităţi importante din lumea filmului românesc, care a impresionat cinefilii prin întreaga sa carieră.

Mercedes-Benz la TIFF

De-a lungul acestui deceniu, au fost decernate premii unor personalităţi precum Radu Beligan (2008), Mircea Albulescu (2009), Liviu Ciulei (2010), Lucian Pintilie (2011), Iosif Demian şi Helmut Stürmer (2012), Luminiţa Gheorghiu (2013), Florin Zamfirescu (2014) şi Marin Moraru (2015).

Nastassja Kinski (2)

„Anual, parteneriatul dintre TIFF şi Mercedes-Benz aduce împreună două branduri care susțin şi împărtăşesc valori comune – pasiune şi excelenţă. Ne bucurăm că am reuşit să construim un parteneriat de tradiţie care anul acesta împlinește 10 ani.”, a declarat Tudor Giurgiu, director festival TIFF.

Tudor Giurgiu si Mihai Chirilov

Ca în filme, parcă finalul este mai interesant în momentul în care se află într-un raport de simetrie cu începutul acţiunii. Pe acelaşi principiu, fotografia de „cover” de la începutul articolului are un corespondent şi aici. Aşadar, acţiune, motor şi poweeeer, cum ar spune Jeremy Clarkson. Către Cluj-Napoca. M4 să fie!

bmw-m4-bucsoiu1

Sursă foto: Biroul de presă Mercedes-Benz România şi un BMW România. Nu este o combinaţie pe care o întâlneşti prea des în presa auto, nu-i aşa?

Bucsoiu.com

automobile_bavaria_mini_bucsoiu