Inovaţie sigură şi eleganţă suedeză: Volvo S90 şi Volvo V90, lansate în România

După lansarea noului Volvo XC90, au fost înregistrate 88.000 de precomenzi la nivel mondial. Unul dintre aceste modele, îmbrăcat în caroserie neagră, s-a amestecat printre invitaţii evenimentului exclusivist organizat la locaţia de lux Stejarii Country Club Bucureşti pentru a aştepta prezentarea oficială în România a rudelor din seria NINETY, mai precis noile Volvo S90 şi Volvo V90.

volvo_1

Până la dezvelire, i-am ţinut companie lui XC90 de la volan şi am aflat împreună de la domnul Andrei Huidan, Marketing Manager la EIT – Forum Auto – Importator Volvo Cars în România, că prin noile S90 şi V90 este abordată o nouă direcţie bazată pe inteligenţa ingineriei de top, cu scopul de a redefini experienţa şi percepţia asupra luxului.

Andrei Huidan, Marketing Manager (2)

După scurt timp, într-un joc de lumini plăcut privirii şi în aplauzele publicului, vedetele evenimentului şi-au intrat în rol, etalându-şi formele la fel ca simbolul din sigla Volvo, adică foarte bărbăteşti. Mai întâi, modelul sedan, Volvo S90

… urmat de Volvo V90:

Sub acest design proaspăt se ascund tehnologii complicate, menite să îţi apere ego-ul şi pielea, dacă lucrurile nu merg prea bine, mai ales pe pseudo-şoselele societăţii româneşti. Vorba aceea cu tentă melodioasă, drumurile noastre toate sunt… stricate, aglomerate şi chiar bizare.

warning-for-aliens-clip-art

Prin urmare, nu este chiar exagerată ideea de a fi echipate standard toate autoturismele cu o cuşcă de protecţie ca la maşinile de raliu, cu centuri de siguranţă în şase puncte şi cu o cască – împrumutată tot din motor-sport – în care să ne vârâm centrul de comandă cranian de fiecare dată când pornim la drum. Din fericire, există şi varianta Volvo, care mizează cu siguranţă pe lux şi cu lux pe siguranţă.

În urmă cu mai mult timp, am testat pe locul de onoare dreapta-spate (fundamental pentru limuzine) un Volvo S80. Călătoria a fost foarte plăcută în privinţa confortului, dar materialele şi designul acestora îşi cam arătau vârsta. Era nevoie de o îmbunătăţire, de o schimbare, de o întinerire. Era nevoie de S90, un fel de Jean-Paul Belmondo în apogeul carierei sale.

volvo_14

Ne îndreptăm acum privirea către partea dreaptă a scenei, acolo unde îşi joacă rolul debutului noul Volvo V90. Este un model care păstrează o tradiţie pe care am încercat să o rezumăm în cel mai scurt şi eficient mod posibil. Vizual.

volvo vistorie

Modelul actual păstrează o notă de sobrietate specifică, dar fără să fie plictisitor. Nu are nimic moşnegesc în el, iar de acest lucru te vei convinge când te vei urca pe locurile din spate. Dacă eşti o persoană înaltă şi ai picioare lungi, îţi va fi necesară puţină flexibilitate, dar la interior vei uita imediat de micul exerciţiu de gimnastică efectuat.

La exterior, lucrurile stau la fel de bine în realitate ca în fotografii.

Ambele maşini sunt armonioase şi se remarcă printr-un rafinament special. Deşi apreciez limuzinele, recunosc faptul că în acest caz, referindu-mă la design, Volvo V90 este „câştigător” în faţa lui S90. Serios.

volvo_3

De ce? În primul rând, pentru că pot să îmi iau şi câinele de vânătoare cu mine. În al doilea rând, pentru că spatele lui V90 este mai atletic, iar în al treilea rând, pentru că pot să-mi amenajez în portbagaj şi un mic teren de baschet dacă rabatez bancheta.

Esenţialul despre putere şi despre bani. Sunt patru motorizări disponibile pentru ambele modele, dar costurile diferă puţin. Volvo V90 este mai scump, pornind de la 52.600 Euro cu TVA pentru versiunea D4/140 CP, faţă de modelul sedan S90 D4/140 CP (50.105 Euro cu TVA).

Varianta de top Volvo V90 T6 AWD (235 CP) costă 60.974 Euro cu TVA, în timp ce S90 T6 AWD are preţul de 58.585 Euro şi include TVA. Lista de dotări standard este dolofană, dar îţi recomandăm să îţi aloci timp pentru alegerea opţionalelor potrivite.

De exemplu, alege fără ezitare sistemele Bird View 360º (costă 1.100 Euro cu TVA, dar nu vei regreta nici măcar un euro-cent la parcare) sau Sensus Connect cu Premium Sound Bowers & Wilkins (3.300 Euro cu TVA), care îţi transformă interiorul maşinii tale prin cei 1.400 Watt într-o sală de concert.

Sfat: nu-ţi arunca banii pe nuanţa de caroserie numită „Twilight Bronze Metallic”. Încearcă mai degrabă Luminous Sand Metallic dacă îţi place extravaganţa în stil suedez.

Sursă foto: Biroul de presă Volvo şi (de la locaţia) Stejarii, altfel spus, direct de la sursă. Mulţumim.

semnatura-logo-mic