Vitamina motivaţională pentru miliardarul falit: noul Rolls-Royce Ghost Series II

Prima generaţie a „Fantomei” de la Rolls-Royce este ca un fotoliu uriaş plimbat pe roţi din buret pe un asfalt care îţi lasă impresia că este făcut din catifea. Îţi spun asta din proprie experienţă, din epoca trăită la BBC TopGear, deoarece mi-am plimbat masculinitatea într-un astfel de model cu statueta spiritului extazului năzărită pe capotă. Nu-i laudă. Este un fapt concret. Îţi îndoapă orgoliul?

Rolls-Royce-Ghost_Series_II_2015_11

Depinde foarte mult de contextul în care te situezi. Eşti un rapper american? Faci afaceri cu petrol, arme sau alte chestii care asigură profituri uriaşe, aflate cot la cot cu valuri de controverse? Eşti un ambasador din Dubai? Eşti o vedetă de la Hollywood sau te comporţi ca una? Dacă ai răspuns afirmativ, atunci un Rolls-Royce este un accesoriu care trebuie să fie măcar temporar în stilul tău de viaţă. Nu ai resursele necesare? Ghinion. Înseamnă că deja priveşti lucrurile diferit.

Rolls-Royce-Ghost_Series_II_2015_2

Nu-i rău deloc, pentru că doar astfel vei putea să analizezi cu luciditate (!?) un Rolls-Royce în general sau un Ghost în special. De exemplu, referindu-ne la noua generaţie, ai putea să te legi de un detaliu oarecum nesemnificativ: asemănarea dintre farurile instalate pe Ghost Series II şi Chrysler/Lancia 300 SRT8 (apărut prin 2011/2012).

rolls si chrysler

Totuşi, nu vei putea să spui despre interior că seamănă cu altceva. Da, împrumută fel şi fel de componente de la BMW, dar sunt filosofii diferite. Sau cel puţin, aşa vor încerca să convingă specialiştii. Nu-i vei asculta prea mult, deoarece treaba ta de chiabur este alta. Uneori, pentru relaxare, ea se poate desfăşura la volan:

Rolls-Royce-Ghost_Series_II_2015_3

Alteori, când îţi doreşti să admiri cu mai multă atenţie peisajul aflat dincolo de sticlăria laterală, îţi vei plasa posteriorul într-un loc mai bun (de preferat, pe cel din dreapta-spate):

Rolls-Royce-Ghost_Series_II_2015_4

Rolls-Royce-Ghost_Series_II_2015_5

Călătoria îţi va face foame, se vede şi pe monitor, iar dacă nu găseşti o porţie de „Halloumi, Courgette & Herb Cakes”, poţi să te răsfeţi cu Rolls-Royce-ul cornuleţelor cu magiun: cele făcute acasă.

Rolls-Royce-Ghost_Series_II_2015_6

Dacă începe ploaia în drumul tău către alimentarea cu doze diverse de extravaganţă, nu te agita. În portieră se ascunde pentru protecţia capului deştept o umbrelă Rolls-Royce fabricată dintr-un material amestecat cu teflon, bun pentru a face apa să alunece, iar tu să ai o umbrelă uscată. Rihanna aprobă că este de încredere, dar având în vedere că nu ne luăm după dive, poate fi încercată cu furtunul. Îţi aparţine asumarea oricăror riscuri.

Rolls-Royce-Ghost_Series_II_2015_7

Rolls-Royce Ghost Series II este cu o oarecare măsură de îndoială o maşină formidabilă. Până acum, am întâlnit doar reacţii de uimire când am mărturisit în grupuri relativ restrânse faptul că din punctul meu de vedere, ignorând cu neruşinare aspectele financiare, Rolls-Royce este un brand de excepţie care oferă produse impresionante, dar nu este ideal, iar asta nu pentru că noul Mercedes-Maybach ar fi mai breaz.

Da, ambele se apropie foarte mult de perfecţiune şi da, în anumite condiţii, alegerea mea ţine de nişte factori pe care nu are rost să-i înşir aici. Motivul principal este simplu: referindu-mă exclusiv la gama BMW, noul Seria 7 şi X5 oferă mult mai mult decât îţi trebuie. Iar aceste beneficii le ai fără să fii neapărat miliardar. 

Sursă fotografii: Producătorul. Mulţumiri speciale pentru cornuleţe speciale.

Bucsoiu.com