Fantezii bizare clasice sau futuriste? Bentley R sau Mercedes IAA Concept?

Dacă ai învăţat să îţi cheltuieşti cu folos timpul, ştii deja să plăteşti cu atenţie doar pentru ceea ce merită. Până şi privirile pe care le arunci pot să rănească pe cineva din cauza faptului că sunt conectate la o minte ascuţită cu bomfaierul. Cu alte cuvinte, nu-ţi vinzi către neant nici măcar timpul petrecut la măsuţa din barul anexat spălătoriei în care maşina ta se desparte de praful cenuşiu care violează cu neruşinare strălucirea caroseriei.

Nu tragi chiulul din realitate, ci doar îl împingi puţin către noi teritorii idealiste, gândindu-te la lucruri de o importanţă fundamentală pentru tine şi univers, cum ar fi: 1) dacă se potriveşte mai bine fanteziilor tale un clasic din 1953 pe nume Bentley R-Type Continental sau un model din viitor, botezat momentan Mercedes-Benz IAA Concept? 2) Este indicat/necesar să-i trimiţi persoanei iubite un buchet de flori pompos fără să completezi rubrica „Expeditor”?

frolic e

Să-ţi uşurez decizia. Cea de-a doua întrebare ipotetică este doar o pierdere de timp grosolană şi perfect inutilă. Renunţă la ea dacă eşti un bărbat respectabil care îşi manifestă ocazional latura feminină, adică niciodată. Fără resentimente, dar locul romanticilor incurabili sau perfizi nu este aici. Prin urmare, mai bine analizezi variantele din prima chestiune. În ordinea alfabetică, îl invit în faţa dumneavoastră pe domnul Bentley R-Type Continental:

bentley r type 1

Aflat încă în stadiul de concept, dar cu formele ajunse deja la maturitate, să intre în scenă, cu aplauzele dumneavoastră, captivantul Mercedes-Benz IAA Concept (alături de un avion privat şmecher):

mercedes iaa 1

Treci peste clişeele obosite despre vechi şi nou, trecut şi viitor bla bla bla, uite care este punctul forte pe care mizează Bentley în fantasmagorii:

bentley r type 3

Da, despre portbagaj este vorba. Bonnie şi Clyde confirmă. Pe de altă parte, Mercedes-Benz se evidenţiază în acest ansamblu haotic de idei lipsite de orice sens tot printr-un element interior, dar din alt unghi şi de altă factură:

mercedes iaa 2

Acum procesul de alegere este şi mai simplu, iar băieţii de la spălătorie au terminat treaba la fix. Gata cu dilemele fanteziste absurde care nu îi mai permit să moară Regelui din opera scriitorului Eugen Ionescu. Din punctul meu de vedere, există un „câştigător”, purtător de stea – nu în frunte, ci în grila de guvid a radiatorului. Regret, Bentley, dar îmi laşi impresia că eşti mai mult un romantic decât un clasic, iar pe asta chiar nu pot să o accept.

Sursă foto: producătorii (şi o imagine folosită ca reclamă – nemascată – la nişte biscuiţi pentru câini).

Bucsoiu.com