Gogule, probleme mă? Iată câteva „maşinuţe” de război din comerţ

Un clişeu mai tocit decât un set de pneuri reşapate spune că mediul afacerilor este ca pe front: supravieţuirea, acţiunile ofensive şi retragerea la momentul potrivit sunt ustensilele esenţiale pe care orice învingător trebuie să le aibă în servieta succesului.

Totuşi, îţi mai trebuie ceva: o maşină la fel de prietenoasă cu inamicii tăi ca Batman când îl întâlneşte pe Joker sau ca un rechin alb înfometat ajuns în preajma unor înnotători lipsiţi de griji şi proaspăt îndrăgostiţi. Cam dur? Deloc. În articolul acesta sau ce o fi el nu îţi vorbesc despre automobile penibile în culori bonbon demne de Zariţe deşucheate cu fundiţe roz, ci îţi prezint zece maşini de luptă pentru bărbaţi hotărâţi. În afaceri, în război şi în viaţă, la fel ca tipele adevărate care sunt atrase de aceştia.

Locul 10. Jeep Stuff Car Concept. Este o maşină construită pe platforma unui Wrangler Unlimited, de la care a păstrat motorul V6 de 3.6 litri, conectat la o cutie de viteze manuală cu şase trepte. Are chiar şi o transmisie 4×4, iar la pachet vine cu un ego pe măsură. Până vei găsi modelul la o casă de licitaţii, vezi care mai este piaţa imobiliară prin Utah. Îţi trebuie o casă acolo.

Locul 9, Gaz Tigr. Americanii au Hummvee, iar ruşii decartează o versiune proprie, cu motor de 5.9 litri, cutie manuală cu şase trepte şi cu tracţiune integrală. Funcţia înaintea formei. Ca un cleşte util pentru extracţia inamicilor din drumul tău. Pregăteşte aproximativ 110.000 de dolari pentru a-l cumpăra.

Locul 8. Supacat LRV 400. La originea modelului acesta se află un Land Rover Defender, iar sub capotă se poate opta pentru un motor V8 cu 640 CP, capabil să mişte mastodontul cu o viteză maximă de aproximativ 170 km/h, ceea ce înseamnă că este ca un Porsche printre maşinile de luptă. În loc de eleron, ca bonus primeşti o mitralieră de calibrul 50 mm cocoţată pe plafon. În total, ai de plătit cam 250.000 de dolari.

Foto 7

Locul 7. Oshkosh L-ATV. Produs în Statele Unite ale Americii, momentan sub forma unui prototip, modelul acesta îţi va fi de folos dacă te-a enervat un ecologist civil cu pretenţiile lui bizare şi impresionante pentru Zariţa menţionată mai sus. Nu de alta, dar ecologistul trebuie să ştie că L-ATV are un sistem de propulsie hibrid, diesel-electric, deci este la fel de pacifist ca şoferul. Dacă îţi doreşti să-l cumperi, trebuie să mai aştepţi o vreme.

Foto 3

Locul 6. DUKW „Duck”. Nu este Donald Răţoiul, nici Duffy, nici Duck Dodgers, ci doar un camion amfibiu fabricat între anii 1942 şi 1945, deci un clasic. La o licitaţie organizată anul trecut nici nu s-a vândut prea scump: doar 78.775 de dolari bucata. Partea amuzantă a maşinii apare după ce ai urmărit inamicul care a fugit disperat la Constanţa, a sărit în apă, iar tu te duci după el fără să cobori de la volan. Pariem că ajungi primul la geamandură? Nu cred că mai este necesar.

Foto 9

Locul 5. Polaris MV850 TerrainArmor Edition. Poate cel mai fain aspect legat de modelul acesta este faptul că are pneuri non-pneumatice, deci poţi să treci fără teamă de pană peste pietre ascuţite, cioburi, sârmă ghimpată sau… da, ai prins ideea, dar îmi place să condimentez puţin scena teatrului de luptă. Cică ar costa în jur de 15.000 de dolari, adică un chilipir şi o bucurie dacă îi urmăreşti pe băieţii răi care ţi-au invadat peluza din faţa casei, neştiind că ai o surpiză pentru ei.

Foto 6

Locul 4. Paramount Marauder. Maşina asta fabricată în Africa de Sud, costă 485.000 de dolari şi a fost condusă de Richard Hammond pentru emisiunea BBC TopGear şi ai văzut acolo ce poate să facă. De reţinut că nu este prea bună pentru cumpărăturile de sâmbătă la supermarket. În schimb, este ideală dacă numele tău este Rambo şi ai nişte prieteni perfizi puşi pe farse de prost gust, care ţi-au plantat câteva mine anti-tanc în drumul tău spre casă prin junglă. Vei putea să-i spui ulterior fiecăruia dintre ei: „Marauder rezistă. Tu poţi să-i rezişti?”

Foto 4

Locul 3: Renault Sherpa. Să presupunem că eşti la un dineu, iar cineva care a venit mai târziu şi intră în vorbă cu tine te întreabă la un moment dat ce maşină ai. Îi spui că este un model franţuzesc de la Renault (interlocutorul tău îţi zâmbeşte arogant), mai adaugi faptul că are o transmisie automată, iar dacă interlocutorul tău este de modă veche şi cam nemobilat intelectual, aproape că va râde cu poftă şi te va întreba: „dar ce ai, un Twingo? Hă hă hă…”

Calm, tu îi vei spune că este ceva mai feminin: Sherpa. Probabil va reacţiona cu mirare, neştiind despre ce model este vorba şi cu atât mai puţin de faptul că maşina este blindată, costă aproximativ 270.000 de dolari şi o găseşti ca instrument de lucru în trupele NATO, dar şi la Raliul Dakar.

Foto 2

Locul 2. Go-Ped Knightrider. Lăsând gluma de-o parte, Go-Ped nu este o jucărie. Da, poţi să-i ceri lui Moş Crăciun să-ţi aducă aşa ceva, îl va costa cam 5.000 de dolari, dar tu trebuie să fii militar în trupele speciale de intervenţie în zonele de conflict din lume. Chiar dacă în aparenţă pare a fi doar o trotinetă motorizată, în esenţă este un aparat de mobilitate pe front capabil să atingă o viteză maximă undeva pe la 40 km/h. Bine lucrat, bine gândit.

Foto 10

Locul 1. Mercedes-Benz G63 AMG 6×6. Pe principiul „Apără-mă, Doamne, de prieteni, că de duşmani mă apăr singur”, acest Mercedes-Benz care costă aproximativ 500.000 de dolari este produs în serie limitată şi este alegerea perfectă mai ales dacă locuieşti prin Dubai. Faptul că ocupă primul loc spune cam tot ceea ce este important: maşina aceasta are multe competenţe, are imagine de brand şi prestigiu pe orice teren cu off în faţă. În plus, are o benă ideală pentru a transporta nişte sobe de teracotă Bucşoiu.

Mercedes-Benz G63 AMG 6x6 Showcar, Dubai 2013

Sursă: BBC, producătorii. Mulţumiri.

Bucsoiu.com