Cadouri de colecţie: Rolls-Royce Corniche II Cabrio, Citroën CV2 şi Citroën DS20 Pallas

Dacă nu ai prea multă inspiraţie la alegerea cadoului potrivit pentru persoana dragă, avem în continuare câteva sugestii automobilistice pentru tine. Maşinile prezentate sunt la cea de-a doua tinereţe, dar la fel ca actorii din filme, rămân foarte proaspete. Invităm pe scena virtuală vedetele clasice, mai precis o britanică şi două franţuzoaice. Decizia în privinţa preferatei îţi aparţine.

1. Rolls-Royce Corniche II Cabriolet (Anul de fabricaţie: 1986. Preţ actual: se stabileşte la cerere). Din punct de vedere tehnic, automobilul aceasta cu motor V8 (6.750 cmc) îţi pune la dispoziţie 256 CP, o cutie automată, suspensii independente cu arcuri, 16 valve şi pistoane din aluminiu. Foarte bine, probabil este important pentru oamenii cărora le pasă şi de faptul că maşina din fotografiile de mai jos are doar 33.000 de kilometri la bord, iar toate elementele originale au fost păstrate. Pentru noi, este mai atrăgător faptul că maşina trimite într-o oarecare măsură către filmul The Yellow Rolls-Royce, apărut în anul 1964. Chiar dacă acest Corniche este alb.

dorin 10

Interiorul conţine piele bej din belşug. O fi bine şi asta, dar dacă ne gândim la faptul că în anii ’30, limuzinele aveau piele doar pe bancheta şoferului, ca să se scurgă uşor în special apa de ploaie de pe ea, în timp ce bogătanii erau transportaţi pe banchete îmbrăcate în stofă, feriţi de intemperii datorită acoperişului, ajungem să concluzionăm astfel: şoferii au câştigat în cele din urmă dreptul de a avea şi ei un acoperiş. Nu este cazul aici:

dorin 13

dorin 14

dorin 11

dorin 12

2. Citroën 2CV6 Club (Anul de fabricaţie: 1983. Preţ actual: 15.500 de Euro). Te-ai fi aşteptat să vezi în acelaşi loc un Rolls-Royce, automobil pur britanic de lux, alături de un Citroën CV2, vehicul pur franţuzesc şi popular? Probabil că nu, pentru că este cam la fel de frapant ca în situaţia ipotetică în care James May s-ar plimba la braţ cu Brigitte Bardot pe Bulevardul Pardon din Câmpulung-Muscel, în judeţul Argeş, România. (De fapt, ar fi chiar foarte puţin ciudat.) Autoturismul CV2 a fost gândit ca o maşină low-cost, cu consum mic şi capabilă să meargă pe macadam, ca în filmul acela cu Jandarmul din Saint Tropez.

dorin 4

dorin 3

dorin 2

dorin 1

3. Citroën DS20 Pallas (Anul de fabricaţie: 1973. Preţ: 34.500 de Euro). Nu eşti hipster adevărat dacă nu ai măcar o fotografie în stil vintage sau un videoclip dubios în care să apară acest automobil care oferă 90 CP, transmisie manuală cu ambreiaj automat, servodirecţie şi suspensii reglabile pe înălţime. Cei de la Heritage Auto spun că doar caroseria a fost revopsită, interiorul fiind în stare pură, originală. Mai mult decât atât, este menţionat şi gluma care circula când a apărut acest model, mai exact, faptul că extratereştii au invadat biroul designerului Bertoni şi au conceput o maşină pentru secolul al XXIII-lea. Pronunţia în limba franceză a numelui „DS” este tradusă prin termenul de „zeiţă”. Totuşi, această „zeiţă” automobilistică nu s-a potrivit prea bine cu scenariul filmului Tinker Tailor Soldier Spy, dar parcă nici nu contează prea mult.

dorin 7

dorin 6

dorin 5

Sursă foto: Copywright © 2014 Dorin Babeu. Toate drepturile rezervate.

Bucsoiu.com