Despre noua Alfa Romeo Giulietta, Alfa Romeo 4C şi Claudia Schiffer

Să presupunem că ai primit o invitaţie la un eveniment deosebit, unde cravata şi costumul nu sunt opţionale, ci obligatorii. Pentru mine, aceste accesorii fac parte din rutină, pentru că m-am antrenat serios la Colegiul Pedagogic „Carol I” din Câmpulung-Muscel, apoi la emisiunile de la Muscel TV.

Totuşi, când evenimentul respectiv nu este din categoria cumetriilor, ţinuta menţionată poate să fie o problemă dacă ai mai multe opţiuni în ceea ce priveşte alegerea cea mai bună ca accesoriu a unui brand din sfera automobilistică, mai ales dacă locul evenimentului seamănă cu un castel superb. De ce? Pentru amorul artei.

1

Îmi amintesc de un editorial semnat de jurnalistul Paul Horrell de la BBC TopGear UK, în care era subliniată ideea că mai multe opţiuni înseamnă de fapt mai multe probleme. Sunt de acord cu această afirmaţie, pentru că dacă ai o singură alegere, te mulţumeşti cu aceea şi îţi vezi de treabă mai departe. Dar când ai la dispoziţie mai multe variante, este ca în momentul acela hollywoodian în care trebuie să tai un singur fir – iar acela să fie bun – ca să dezamorsezi un dispozitiv cu potenţial exploziv. În povestea noastră, personajul negativ este chiar dilema, care nu consta neapărat în alegerea unei maşini, ci în setul de calităţi în special la nivel vizual pe care le poate avea o maşină. Iar când ne referim la artă şi frumos, este aproape o insultă să eviţi brandul Alfa Romeo. Aşadar, prima propunere este noua Giulietta:

alfa 1

Despre ea, se pot spune multe, dar noi ne vom rezuma la câteva cuvinte şi un test nou, în stil Razian Bestia. Dacă te interesează detaliile tehnice, dotările pe care le are sau preţul acestei maşini, poţi să conduci mouse-ul pe acest traseu şi să pui frână pe click. Noi ne vom îndrepta atenţia către această maşină prin referire la întrebarea de la început: poate fi accesoriul potrivit pentru evenimentul cu stil în care se impune o ţinută elegantă? Da, în cazul în care ştii că printre invitaţi se află oameni care înţeleg faptul că pasiunea pentru maşini trece printr-un interior de Alfa Romeo.

alfa 4

alfa 5

Despre comportamentul pe care îl are la drum, poţi să spui multe lucruri bune, pentru că maşina este fâşneaţă şi nu lasă loc indiferenţei. Nici măcar în momentul în care frânezi şi ai impresia că un culturist şi-a înfipt picioarele în sol, iar din spate încearcă să tragă maşina prompt, dar fără să te bruscheze. Portbagajul este suficient pentru servieta pe care o vei avea cu tine la eveniment, iar dacă din întâmplare trebuie să transporţi un echipament de filmare de la televiziune, ai spaţiu suficient pentru cel puţin patru trepiede şi camerele video aferente.

alfa 3

Dacă ţi-a plăcut istoria, vei avea de povestit unele chestii şi despre generaţiile anterioare ale acestui model. În plus, vei putea să îţi reaminteşti cu plăcere de Giulia, în interpretarea celebrilor actori Stela şi Arşinel.

alfa 2

Din păcate, pentru evenimentul cu ştaif propus la începutul poveştii, Alfa Romeo Giulietta nu este potrivită pentru că nu intră în buzunar ca un accesoriu de tip breloc. De aceea, o invităm în scenă pe sora mai mică, mai nouă şi mai specială: Alfa Romeo 4C (2014):

alfa 7

Chiar dacă este un model mic şi sportiv, are un avantaj major: îl poţi parca în buzunarul costumul fandosit fără probleme. Cu aceste forme, ai şanse să stârneşti unele zâmbete pe buze şi la fel cum o efigie de la reverul sacoului sau butonii de la cămaşă mai deosebiţi pot să deschidă o conversaţie frumoasă, 4C poate fi asemenea acelei bijuterii despre care vorbesc doamnele şi domnişoarele la cocktail-uri. În plus, cunoscătorii vor recunoaşte imediat stopurile acelea care fac o conexiune reverenţioasă la ruda nobilă Ferrari Enzo.

alfa 8

Totuşi, din nou apare o problemă. Alfa Romeo 4C este o maşină excelentă chiar şi la aceste dimensiuni, dar are un contracandidat serios. Dacă ar fi să o asociem ipotetic unui topmodel, în viziunea noastră ar fi Monica Belluci. Totuşi, când vine vorba de evenimente, parcă am dori să păstrăm acel element de sobrietate impus în general de un stereotip ritualic: limuzina şi ideea de confort.

Brandul în acest caz este Mercedes-Benz, iar modelul (la dimensiuni similare şi tot în rolul accesoriului): primul CLS, etalonul deschizător al clasei limuzină-coupé. Galben. Este echivalentul automobilistic al Claudiei Schiffer, care a filmat oarecum recent un spot seducător într-o campanie aniversară Guess. Chiar dacă în reclama respectivă apare alături de un model Alfa Romeo (ca în fotografia de mai jos), naţionalitatea ei şi culoarea părului o asociază cu maşina-accesoriu care se potriveşte cel mai bine cu o ţinută elegantă. Deci, dacă ai primit invitaţia despre care îţi vorbeam la începutul articolului, noi îţi oferim răspunsul la întrebarea pe care nu şi-a formulat-o nimeni, prin alegerea noastră: CLS, totuşi. Sau 4C?… dificil.

Claudia Schiffer

alfa 9

Surse foto: Alfa Romeo, Guess, arhiva echipei.

Bucsoiu.com