Organizaţia Salvaţi Copiii organizează o nouă ediţie a Festivalului Brazilor de Crăciun în colaborare cu Mercedes-Benz România

Luna decembrie este plină de bagaj simbolic din mai multe puncte de vedere. Pe lângă bucuria sufletească adusă de sărbători, este un moment foarte bun pentru a reflecta la oamenii din jurul tău, mai mult sau mai puţin apropiaţi şi a decide cum să acţionezi pentru a reuşi să le aduci măcar un zâmbet pe buze sau o mângâiere de cel puţin 21 de ori mai călduroasă decât temperatura de afară.

Dacă nu ai un punct de pornire, ai putea să te inspiri de la atitudinea caracterizată prin exaltare pe care o au unii copii în această perioadă, perfectă mai ales dacă pot să testeze aderenţa zăpezii cu şinele săniilor şi apoi să îşi dezvolte abilităţile de constructori jucând rolul eschimoşilor care îşi construiesc igluuri straşnice. Ca un senzor de la bordul anului, decembrie este şi luna care ne indică faptul că trebuie să ne îndrepta atenţia şi către copiii care provin din medii sociale defavorizate şi au nevoie de sprijin.

Savati Copiii

Încă din anul 2000, Organizaţia Salvaţi Copiii din România organizează un eveniment cu scop caritabil deosebit, sub genericul Festivalului Brazilor de Crăciun, pentru colectarea unor fonduri în vederea facilitării accesului la educaţie al copiilor aflaţi în situaţii neprielnice pentru o dezvoltare corectă.

Festivalul Brazilor de Craciun

În cei 13 ani de la prima ediţie a Festivalului Brazilor de Crăciun, au fost strânşi 2.824.100 de euro, datorită celor care au participat la eveniment: antreprenori de succes, personalităţi din viaţa publică, oameni din mediul de business şi media. Fondurile colectate au fost investite în proiecte educaţionale în sprijinul a 20.700 de copii, prin reintegrarea şcolară a celor care muncesc, facilitarea accesului la învăţare şi prevenirea abandonului şcolar în rândul celor din comunităţile cu probleme în acest sens. Familiile acestor copii au primit un sprijin material şi spiritual, prin consiliere socială şi juridică.

Festivalul Brazilor de Craciun

Ediţia cu numărul 14 din acest an se va desfăşura la Stejarii Country Club în data de 4 decembrie, iar în centrul atenţiei galei va fi o licitaţie pentru cei mai originali brazi, care au fost realizaţi de unii dintre cei mai renumiţi designeri români, de exemplu Doina Levintza, Lena Criveanu, Stephan Pelger, Rhea Costa sau Malvina Cervenschi. Beneficiarii fondurilor din 2014 vor fi 2.500 de copii incluşi în programele educaţionale Salvaţi Copiii din comunităţi defavorizate.

Festivalul Brazilor de Craciun

Maşina? Având în vedere faptul că brazii sunt speciali, aveau nevoie de un transport pe măsură, cu o maşină harnică, dar confortabilă. Mercedes-Benz România, partenerul Organizaţiei Salvaţi Copiii, a venit cu propunerea cea mai eficientă: noul Sprinter, fratele mai mare al celuilalt muncitor cu papion,V-Class, despre care ai citit mai demult povestea aici.

Mercedes Sprinter

Potrivit Mercedes-Benz, Sprinter este primul autovehicul comercial din lume care îndeplineşte standardul de emisii Euro VI şi cel mai economic autoturism comercial uşor din clasa în care joacă, cu un consum estimat în medie la 6,3 l/100 km. Designul cu linii fluide şi contemporane este un alt atuu al acestui model, pentru că se încadrează foarte bine în familia noilor modele ale companiei. În plus, Moş Crăciun ar putea fără probleme să îşi transporte cu un Sprinter toate cadourile, plus echipa de reni şi sania. Bine, poate sania ar trebui totuşi să fie dezasamblată.

Mercedes-Benz Sprinter

Boris Billich, în calitate de CEO şi Preşedinte la Mercedes-Benz în România, a declarat: „Festivalul Brazilor de Crăciun este unul dintre cele mai cunoscute şi apreciate evenimente de caritate din România, astfel că suntem mândri să fim parteneri. După colaborarea reuşită cu Salvaţi Copiii din cadrul proiectului Mobile Kids, Mercedes-Benz România continuă parteneriatul cu Organizaţia prin susţinerea oferită acestui eveniment de renume.” În final, dacă ai o nelămurire cu privire la Mobile Kids, îţi spunem că aceasta este o iniţiativă pentru copiii din clasele I-IV din şcolile bucureştene, care au participat la sesiuni active de informare pe tema siguranţei rutiere. De asemenea, precizăm că şi noi ne bucurăm să aflăm despre astfel de campanii caritabile în care sunt implicate branduri din lumea automobilistică. La mai multe înainte, vă rugăm.

Sursa noastră a fost: Biroul de presă Mercedes-Benz România. Mulţumim.

Pentru mai multe detalii despre programele educaţionale susţinute de Organizaţia Salvaţi Copiii, vă invităm să vizitaţi site-ul www.salvaticopiii.ro.

Bucsoiu.com