Despre una şi alta cu roţi

De la trecerea în revistă a noutăţilor automobilistice din ediţia precedentă, adică aceea pe care o poţi reciti ceva mai jos pe această pagină, prin industria globală s-au mai întâmplat nişte chestioare asupra cărora vom insista puţin în rândurile următoare. Aşadar…

1) Datsun mi-Do, un fel de note muzicale automobilistice… cam artificiale

Acest model este prezentat oficial ca fiind un hatchback cu cinci uşi practic şi sportiv, cu o apariţie masculină: robust, de încredere şi contemporan. O apariţie simpatică, mai degrabă, decât masculină, pentru că o grilă mai impunătoare şi faruri inspirate parcă de la Mitsubishi ASX nu sunt suficiente pentru a spune despre acest model că impune respect.

Sincer, acum, chiar nu o face. Este doar un hatchback care nu a avut privilegiul să poarte o emblemă de Nissan şi care dispune de un motor de 1.6 litri care poate fi conectat la o cutie de viteze manuală cu 5 trepte. Opţional, poţi să alegi o transmisie automată cu patru trepre, dar tot este cam inutil. Mai bine strânge bani pentru un Nissan Juke. Măcar Juke arată ca un SUV în miniatură…

Datsun-mi-DO_2015_800x600_wallpaper_04 (1)

2) A apărut noul BMW M4 Convertible. Calendaristic, vara 2014 s-a încheiat.

La fel ca BMW M3 sedan şi BMW M4 coupe, noul M4 Convertible ascunde sub capotă un motor de 3.0 litri cu şase cilindri în linie, care livrează prompt 425 CP. Conectat la o cutie de viteze manuală cu şase trepte, M4 Convertible ajunge de la 0 la 100 km/h în 4,6 secunde. Pentru cei care sunt mai comozi sau vor performanţe chiar mai bune, poate fi aleasă o transmisie automată cu şapte trepte şi dublu ambreiaj (dual clutch transmission), iar în acest caz M4 Convertible va ajunge de la 0 la l00 km/h în 4,4 secunde.

Din punctul de vedere al aspectului exterior, M4 Convertible a primit o culoare specială pentru caroserie (Moonstone metallic), jante gloss de 19 inch, în timp ce interiorul are piele Amaro Brown inclusiv pe panourile portierelor şi pe consola centrală, unde apar şi inserţii de piele neagră. Ţi-am spus că vara s-a terminat?

BMW-M4_Convertible_2015_800x600_wallpaper_04