Rubrica de ştiri din lumea automobilistică

Salutare, salutare. Vacanţa s-a cam terminat, toamna se apropie, iar pentru ca lucrurile să funcţioneze cum trebuie, ne punem roţile cu informaţii în mişcare şi aici pe site. Aşadar, ce s-a mai întâmplat nu prea demult?

1) Noul Volvo XC90 a fost prezentat oficial în primele fotografii

Ei bine, au trecut mulţi ani de la apariţia celui mai sigur SUV din lume potrivit EuroNCAP şi IIHS. Atât de mulţi, încât nici nu ne mai obosim să-i memorăm, pentru că Volvo XC90 a fost lansat la cumpăna dintre milenii sau cam aşa ceva. Desigur, mămicile pot să zâmbească fericite, pentru că acum vor avea un autobuz cu aspect modern şi ne aşteptăm să fie la fel de sigur ca până acum.

Ce se poate spune din punct de vedere tehnic despre Volvo XC90? Nimic, pentru că în cazul acestui SUV, acesta este domeniul care îl priveşte strict pe mecanicul de la service. Despre design putem să spunem câte ceva, de exemplu: partea frontală poate fi pentru optimişti sau pesimişti, depinde de perspectivă. Dacă vrei, poţi să crezi că grila seamănă puţin cu aceea montată pe Mercedes-Benz SLS. Pesimiştii pot să spună că „faţa” maşinii este cam disproporţionată, pentru că farurile par desprinse din alt film, iar grila cromată trimite cu gândul la un calorifer. Depinde acum doar de tine.

Volvo-XC90-New-2016-0

2) Ofertă specială: Bugatti Veyron la 191.000 de euro

Bun, deci maşina asta costă un milion de euro nouă, dar tu o poţi avea cu „doar” 191.000 de euro. trebuie să fie ceva putred aici, nu-i aşa? Desigur, mai ales acolo unde va trebui să repari, pentru că maşina a fost implicată într-un accident şi va avea nevoie de piese noi, care sunt specifice mărcii Bugatti: scumpe şi rare. Totuşi, maşina poate fi ţinută în curte  sau în garaj pe post de obiect de muzeu şi să îţi inviţi prietenii să o privească.

Va fi chiar mai bine aşa, din mai multe motive: în primul rând, nimeni nu te va mai bate la cap/nu va mai insista să îl laşi să dea şi el o tură cu Veyron. În al doilea rând, vei avea costuri zero pe întreţinere, benzină, consumabile şi alte chestii. În al treilea rând, vei fi sigur că aproape nimeni nu va mai fi interesat să îţi zgârie sau să îţi fure maşina. În fine, oricum, chiar dacă o repari, tot mai mult în garaj va sta în cea mai mare parte a timpului, aşa că… ai numai avantaje. Dacă te hotărăşti, trebuie doar să participi la o licitaţie organizată de compania de asigurări AXA, cea care a considerat că maşina intră la categoria daună totală şi are nevoie de reparaţii în valoare de 700.000 de euro.

Bugatti Veyron

3) Land Rover are un nou ambassador de brand: Bear Grylls

Bear este porecla curajosului Edward Michael Grylls, prezentatorul emisiunilor în care sunt prezentate diverse strategii şi tactici pentru supravieţuire în sălbăticie sau… în sălbăticia urbană. Deţinătorul unei centuri negre în stilul Shotokan, absolvent al instituţiei prestigioase de învăţământ Eton College şi cu experienţă dobândită din antrenamentele dure pe care le-a desfăşurat prin calitatea de soldat în trupele speciale de elită, Bear Grylls se ia la trântă cu pericole diverse. Nu se lasă intimidat de acestea, ba din contră, la fel ca Spiderman, aproape întotdeauna are pregătită o replică amuzantă într-o situaţie care pare fără ieşire.

Cam la fel stă treaba şi cu Land Rover, dacă treci peste micile imperfecţiuni electrice, nu prea are ce să-ţi stea în cale. Prin urmare, schimbul de capital simbolic este mai mult decât binevenit. Bear Grylls va promova noul Discovery Sport şi se va ocupa de „instrucţia” unor participanţi într-un concurs de aventură sponsorizat de compania britanică din Solihull.

Asocierea brandului Land Rover cu Bear Grylls vine la scurt timp după ce Jaguar l-a ales ca reprezentat pe José Mourinho.

164882l

4) Mercedes-Benz C450 AMG se va lansa, probabil, PROBABIL, în ianuarie 2015

Compania din Stuttgart pregăteşte un rival pentru Audi S4, mai exact un model care se va poziţiona între actualul C400 şi viitorul C63 AMG, o adevărată bestie pe roţi. Modelul va fi cu siguranţă capabil să se confrunte cu Audi S4, care între noi fie vorba, este totuşi o maşină foarte plictisitoare. De fapt, cum a spus şi Jeremy Clarkson (chiar dacă se referea la Audi TT), este ca o vacă într-un echipament sportiv sau într-un combinezon.

În cazul Mercedes-Benz, va fi cu totul altceva, pentru că modelul C450 AMG va avea pe lângă un design cu adevărat sportiv şi care trimite cu gândul la ideea de dinamism, un motor V6 de 3 litri, twin turbo, care va fi în stare să ofere 370 CP. Sau, cel puţin, aşa spun zvonurile până acum. Aceleaşi bârfe de uzină indică faptul că Mercedes-Benz va pregăti versiuni asemănătoare (adică performante, dar nu cele mai performante ca 63 AMG) pentru Clasa E, GLK şi CLA.

607859l-610x390-b-2addeb40

5) Versiunea GTS pentru Porsche 911 ar putea să apară în luna noiembrie

GTS, versiunea îmbunătăţită a modelului Porsche 911, va fi prezentată în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles din acest an, în luna noiembrie. Aceasta se va situa între variantele Carrera S şi GT3, fiind capabil să dezvolte peste 400 CP. Anunţul a fost făcut de jurnalistul publicaţiei americane Motor Trend, Jonny Lieberman, dar fără să ne spună care a fost sursa lui, mai ales pentru că are dreptul să o protejeze.

Nu avem încă o certitutine, dar s-ar putea ca 911 GTS să devină 992. Este tot o presupunere care rămâne de văzut dacă se va adeveri sau nu. Bazându-ne pe experienţa anterioară, este cert faptul că GTS a lui 911 va fi disponibil ca un coupe, dar şi cabriolet, toate echipate cu tracţiune integrală. În legătură cu motorizarea, propulsorul cu şase cilindri de la Porsche este aşteptat să livreze peste 400 CP, nivel atins deja de Carrera S, dar mai puţin de 475 CP, cum asigură versiunea GT3. Cu toate acestea, aspectul de VW Beetle va rămâne cam la fel. A, da, este identitatea mărcii.

Porsche-911_GT3_2014_800x600_wallpaper_02

6) Vrei o tablă de şah Ferrari din fibră de carbon?

Brandul italian celebru pe care tronează logo-ul căluţului cabrat ne-a obişnuit de-a lungul timpului cu fel şi fel de accesorii destul de scumpe din diferite categorii de produse, de la şepci şi tricouri până la pixuri şi chiar… ursuleţi de pluş. Practic, oricine poate avea astăzi un Ferrari… care nu trebuie să aibă neapărat roţi. Dacă eşti fan, te vei bucura oricum. Dacă eşti un fan al sportului minţii, vei fi cu atât mai încântat de ştirea următoare: Ferrari a lansat o tablă de şah construită manual integral, din fibră de carbon şi fibră de sticlă, iar piesele de joc sunt realizate din lemn lăcuit, vopsit în roşu şi negru. Toată şmecheria costă 1525 de euro sau 2012 dolari şi este disponibilă pe store.ferrari.com.

1833787903197434006

7) MINI Cooper cu 5 uşi costă în România de la 21.800 de Euro

Cel mai nou model MINI a debutat şi pe piaţa locală, fiind disponibil în versiunea de caroserie cu cinci uşi. Acesta este mai degrabă o combinaţie între MINI Countryman şi Clubman, iar versiunea de bază are în echipare un motor 1,5 litri cu 136 CP şi un motor diesel de 116 CP. Noul model MINI Cooper cu cinci uşi măsoare în lungime 3,982 milimetri, are o lăţime de 1,727 milimetri şi o înălţime de 1,425 milimetri. 2,567 milimetri este dimensiunea ampatamentul său.

În cazul motorizărilor Cooper S şi Cooper SD, se poate discuta despre o creştere în lungime, în acest caz lungimea maşinii fiind de 4,005 milimetri. Indiferent de motorizare, toate elementele de desingn lansate de a treia generaţie a hatcback-ului au fost păstrate, la fel ca lăţimea, care a rămas neschimbată.

Modelul vine să satisfacă o nişă de piaţă care îşi dorea un MINI… mic, dar cu 4 portiere.

723303l-610x390-b-4b194228

Surse fotografii: centrele de presă ale producătorilor şi carscoop.com.