Poţi să ai un caracter de lider în stilul Mercedes-Benz Maybach S600 Guard?

Sunt sigur că răspunsul la această întrebare este unul afirmativ, dar până să aduc nişte argumente în favoarea acestei afirmaţii, trebuie să îţi spun clar de la început că nu dau sfaturi/recomandări/sugestii sau reclamaţii, ci emit nişte puncte de vedere într-un stil unic.

Fac asta pe acest website de şapte ani, împliniţi de curând. Bucşoiu.com nu seamănă cu altceva sau cu altcineva şi cât va mai fi, îţi promit (nu fac des promisiuni) că lucrurile aşa vor rămâne. Este în ediţie limitată la un singur exemplar, ca subsemnatul, Răzvan Bucşoiu. Sau ca Razian Bestia. Sau ca Batman.

Mercedes-Benz-S600_Maybach_Guard_batman_a

Autenticitatea dusă uneori până la absurd şi înapoi, la bordul unor maşini care pot să trimită gândurile către un conţinut mai mult sau mai puţin motivaţional sunt instrumentele principale de lucru. Dumneavoastră ştiţi asta. Tu de asemenea. Acum putem să trecem mai departe, fiind apăraţi de gloanţe şi atacuri verbale în noul Mercedes-Benz Maybach S600 Guard, care costă cam 500.000 de Euro.

Mercedes-Benz-S600_Maybach_Guard_2016_02

Recent, Mercedes-Benz a „concediat” nişte roboţi din fabrică pentru că dorinţele clienţilor de Clasa S sunt atât de individualizate încât doar omul poate să rezolve problema. Noua Revoluţie Industrială? Altădată. Liderul Suprem, Dumnezeu Tatăl, l-a desemnat pe om să fie liderul propriilor alegeri. Să-ţi personalizezi interiorul cu nişte principii despre care nu vorbeşti, dar care sunt uşor de observat din exterior presupune demnitate, respect de sine şi ordine ca în interiorul rafinat al buncărului mobil numit S600 Guard.

Mercedes-Benz-S600_Maybach_Guard_2016_04

Nu vorbim despre o reclamă, dar se spune că succesul în majoritatea acţiunilor pe care le faci în viaţă (aici te ajută într-o oarecare măsură maşina blindată) se bazează pe două reguli esenţiale:

  1. Niciodată să nu spui tot ce ştii.
  2. Respectarea cu stricteţe a regulii de mai sus.

Simţul umorului este o calitate pe care o au liderii cei mai buni. Ştiu asta din proprie experienţă, deoarece am avut şansa de a cunoaşte şi de a lucra încă din adolescenţă alături de lideri excepţionali şi toţi aveau această calitate. În plus, ei nu joacă un rol într-un interval orar stabilit, ci sunt lideri în cea mai importantă companie: propriul comportament, în permanenţă.

Consecvenţa în decizii, căutarea soluţiilor optime pentru păstrarea echilibrului, asumarea responsabilităţii în toate acţiunile profesionale sau personale şi situarea simţului datoriei mai presus de interesele egoiste sunt doar câteva dintre cele mai importante lecţii pe care le-am învăţat din interacţiunile cu aceştia şi cele mai bune protecţii pentru un caracter cu o soliditate la atacuri în stilul caroseriei acestui model.

Mercedes-Benz-S600_Maybach_Guard_2016_01

Nu de puţine ori trebuie să faci lucruri care nu îţi sunt pe plac pentru binele direct sau indirect al celui de lângă tine. Simţul datoriei se activează automat în aceste situaţii. Binele altora, despre asta vorbesc.

Înainte să acuzi un lider că este duplicitar, ai grijă să nu comiţi o eroare, mai ales dacă nu ai o viziune clară asupra caracterului persoanei, faptelor şi intenţiilor pe care le are.

Ce fel de „bine” urmăreşte, ar da orice ca să-şi salveze pielea ca personajul Joker? Sau îşi doreşte să apere un ideal, un scop care ajută un număr de oameni şi ca un efect îşi face inclusiv lui însuşi un bine moral, în stilul lui Batman? Vorba versurilor melodiei, „Am I Blue?

Un bărbat adevărat ştie că reprezentantele sexului feminin sunt de asmenea nişte lideri deosebiţi. M-am convins în repetate rânduri de această realitate. În cadrul discuţiilor despre faptele stimatelor doamne şi domnişoare aflate în funcţii de conducere „la volanul” unor companii private şi a unor instituţii de stat, am observat că ezitările („poate”, „posibil”) şi timpul condiţional („aş face, aş crede, aş spune”) nu există în vocabularul acestora.

Predomină în schimb „da” sau „nu”, iar verbele preferate sunt „facem” sau „nu facem”. Cine decide progresează, cine ezită regresează, după cum spunea psihologul Joseph Messinger; aceasta este regula de aur a omului hotărât şi a liderului autentic. Este, de asemenea, o trăsătură de caracter puternic şi rezistent, indiferent de sex.

Trebuie reţinut faptul că nu doresc să le flatez pe feministe. Spun doar ceea ce cred şi mă bazez din nou pe experienţa cu persoane fascinante aflate în funcţii de conducere pe care le-am întâlnit (şi voi continua să fac asta pentru că am de învăţat) în activitatea de televiziune, în mediul universitar, şi în industria automobilistică.

Mercedes-Benz-S600_Maybach_Guard_black_canary

În viaţa oricărui lider apar situaţii care pot să-i schimbe modul de acţiune, dar asemenea maşinii S600 Guard care urmăreşte să-şi apere ocupanţii, un caracter puternic în folosul binelui şi datoriei poate să păzească respectul de sine şi propriul ego, indiferent de riscuri.

Mercedes-Benz-S600_Maybach_Guard_2016_03

Poate vor fi unii (şi vor fi) care se vor arăta nemulţumiţi, alţii care se vor arăta afectaţi (şi din aceştia vor fi), dar care este scopul suprem? Este datoria, este în folosul unei idei, a unei cauze nobile? Nu cumva numărul nemulţumiţilor este foarte mic în comparaţie cu cel al beneficiarilor? Nu cumva aceştia sunt liderii care au curaj şi rămân în funcţii pentru că sunt aleşi de echipa lor şi recunoscuţi?

Eu cred cu tărie că da. De asemenea, ştiu că sunt genul de oameni care se duc la culcare în miez de noapte fără mustrări de conştiinţă, deoarece nu au făcut fapte josnice mai ales faţă de cei care au investit încredere în ei ca lideri. Sunt demni şi nu-i „joacă” pe alţii.

Stii ce este foarte interesant? Faptul că astfel de oameni rămân lideri pentru totdeauna în sufletul celor pe care i-au susţinut, i-au enervat, i-au învăţat, i-au motivat, chiar dacă se retrag sau sunt înlocuiţi. Este un proces care nu se opreşte din cauza unei formalităţi administrative.

Iar asta nu o cunosc doar din proprie experienţă sau din cărţi, ci din modelul unor lideri autentici, din trăirile lor, din stilul prin care se definesc şi pentru care am respect uriaş cu mulţumiri insuficiente. De ce insuficiente? Pentru că mai am o mulţime de lucruri de învăţat de la aceştia, pentru a fi la rândul meu un altfel de lider. Adică unul mult mai bun, în carieră şi în altele…

Sursă foto: Biroul de presă Mercedes-Benz. Apreciem.

semnatura-logo-mic