(#1) Maşini de serviciu: Porsche Cayenne Turbo (2005), la startul unei rubrici noi

De astăzi, aici, introducem o rubrică nouă, despre maşinile care ne sunt alături în viaţa cotidiană într-un mod mai special, dar ne servesc de asemenea cu mult devotament şi stil. Sunt accesoriile potrivite la orice eveniment, au capacitatea de a stârni reacţii, de cele mai multe ori zâmbete sau curiozitate. Sunt unelte care deschid conversaţii interesante, la fel ca versiunile mai mari, mai noi sau mai vechi.

porsche_cayenne_turbo_bucsoiu_0

Ideea prezentării acestor „maşini de serviciu” a apărut cu mai mult timp în urmă, încă de pe vremea în care Jay Leno îşi prezenta primele maşini din garaj. Într-o seară senină de vară, ne-am întrebat cât de greu poate fi să ne prezentăm şi noi „partenerii” de traseu. Am decis să aflăm. porsche_cayenne_turbo_bucsoiu_1

Vă propunem să începem cu acest Porsche Cayenne Turbo din 2005; este unul dintre modelele care a străbătut Statele Unite ale Americii – nu de alta, dar fotografiile de prezentare arată mai bine acolo – şi s-a alăturat ulterior în garajul românesc de pe birou sau în parcările de pe mesele din restaurante şi hoteluri.

porsche_cayenne_turbo_bucsoiu_2

Interiorul roşcovan îi conferă o notă de individualitate, se asortează la fix şi cu un costum bleumarin sau negru, dar şi cu o ţinută sport. Chiar dacă multe voci au blamat apariţia lui Cayenne, trebuie să privim cu echidistanţă faptul că înainte de acest model nu era cu adevărat un SUV cu pretenţii sportive.

porsche_cayenne_turbo_bucsoiu_5

În plus, Cayenne a devenit cel mai bine vândut Porsche din istorie, prin urmare compania a avut resursele necesare pentru a investi în dezvoltarea unor generaţii noi, cum ar fi de exemplu 911. Numele de Cayenne se mai poate identifica de asemenea cu un obiectiv geografic, mai precis prin capitala Guianei Franceze din America de Sud şi culinar, printr-un sortiment de ardei iute. Ca maşina.

porsche_cayenne_turbo_bucsoiu_3

Vă garantăm faptul că maşina din fotografii este foarte confortabilă mai ales la drum lung. De fapt, sintagma din urmă este incertă, pentru că avem la dispoziţie 450 CP (331 kW), produşi de un motor cu 8 cilindri, de 4.511 cmc, iar aceste date îi permit lui Porsche Cayenne Turbo să atingă o viteză maximă de 266 km/h. O prietenă cu un Cayenne mai mare de 64 de ori, dar în varianta S, ne-a rugat să-i împrumutăm modelul nostru pentru un test-drive. I-a plăcut.

Autor: Răzvan BUCŞOIU

Sursă fotografii: echipa noastră.

Bucsoiu.com