Cel mai scump şi cel mai rapid Lotus de serie: noul 3-Eleven, stradal sau nu

Proaspăta apariţie lansată sub brandul Lotus a debutat la Festivalul Vitezei de la Goodwood şi se laudă cu o masă de 900 de kilograme şi o viteză maximă limitată undeva pe la 290 km/h.

Lotus-3-Eleven_3

Modelul va fi disponibil ca versiune stradală sau exclusiv pentru circuit. Deoarece ambele variante sunt pentru distracţie, iar distracţia costă, versiunea aprobată pentru circulaţia pe drumurile publice va avea un preţ de pornire de la 115.000 de euro, în timp ce modelul de circuit va porni de la 161.000 de euro. Asta înseamnă că vei avea sub fund cel mai scump Lotus produs în serie.

Lotus-3-Eleven_2

De la 0 la 100 km/h în trei secunde sună bine, iar faptul că beneficiezi de serviciile unui motor V6 de 3.5 litri (furnizat de Toyota) sună şi mai bine. Cuplat la cutia de viteze manuală cu şase rapoarte sau secvenţială pentru modelul de circuit, Lotus 3-Eleven transmite puterea la sol prin puntea spate.

Lotus-3-Eleven_1

Mai mult decât atât, ai la dispoziţie chiar şi două sisteme care mimează siguranţa, mai precis ABS şi un roll-cage. Casca intră în responsabilitatea ta, nu a maşinii.

Autor: Anamaria ZAMĂ

Sursă foto: Centrul Media Lotus.

Bucsoiu.com