Sport şi lux nou: Alfa Romeo 4C Spider, BMW Seria 7, Jaguar XJ, Mazda MX-5

Începem noua săptămână în forţă, cu maşini noi sau foarte noi, cu strategii diferite de poziţionare, dar din clase asemănătoare. Ceea ce mai au în comun acestea este faptul că au şanse mari să fie premiante, nu de alta, dar tot se încheie anul şcolar. Să începem în ordine alfabetică, mai precis cu noua Alfa Romeo 4C Spider.

Alfa_Romeo-4C_Spider_2015_1

Sincer, nu arată mai deosebit comparativ cu un 4C „obişnuit”, adică echipat standard cu un plafon. Nu-i un lucru rău, dar voiam mai mult de la Alfa, pentru că ştim ce poate în materie de design.
Alfa_Romeo-4C_Spider_2015_2

Cu toate acestea, ceea ce te interesează se află la interior, acolo unde eşti întâmpinat cu braţele deschise de un pupitru de comandă fără şapcă. Fereşte-te de urs.

Alfa_Romeo-4C_Spider_2015_3

Mergem mai departe, în clasa de lux, mai precis la brandul BMW. Oamenii de aici au lansat recent noul Seria 7, iar rezultatul este următorul:

BMW-7-Series_2016_1

Are un aspect controversat, nu arată extraordinar, deci preferăm în continuare Seria 5 de la BMW. Sau Clasa S de la Mercedes-Benz.

BMW-7-Series_2016_2

Din acest unghi… lucrurile tot nu stau mai bine. Vechiul Seria 7 avea o altă prestanţă. În cele din urmă, ajungem acolo unde merită să fii, pentru că este capabil să îţi ofere senzaţii asemănătoare celor pe care ţi le furniza un Rolls-Royce Phantom prin 2005/2006.

BMW-7-Series_2016_3

De fapt, dacă te vei uita la următorul video de prezentare, vei ajunge la concluzia că Seria 7 este chiar mult mai bun decât un Rolls-Royce din perioada menţionată anterior. Acela nu putea fi scos din garaj cu telecomanda, ca o maşinuţă teleghidată, iar pe tine nu te făcea să te simţi ca James Bond.

Tot la categoria premium/lux avem un jucător echipat cu forţe proaspete (şi facelift) pentru a lupta împotriva concurenţei: noul Jaguar XJ.

Jaguar-XJ_2016_1

Design conservator, ar spune unii, schimbări discrete ar spune alţii, faruri pisiceşti am spune noi. Bun, dar din spate?

Jaguar-XJ_2016_2

Aluminiul este ingredientul de bază utilizat în construcţia acestui model. Matriţele par să fi rămas la datorie în continuare. Valabil într-o oarecare măsură şi pentru interior.

Jaguar-XJ_2016_3

Ajungem în final la un alt model, prezentat oficial tot astăzi, ca XJ, dar care se află în concordanţă cu incipitul acestui articol, deoarece aparţine categoriei cu maşini decapotabile pretenţii sportive. Mai precis, noul Mazda MX-5:

Mazda-MX-5_2016_1

Problema acestei maşini este că generaţiile anterioare au fost atât de plăcute la condus, încât noul model trebuie să fie cu adevărat deosebit. Şi nu doar la exterior…

Mazda-MX-5_2016_2

… ci mai ales aici, la interior, la volan.

Mazda-MX-5_2016_3

Tot astăzi au mai fost prezentate noile Volkswagen Sharan, Golf TSI BlueMotion şi Golf Sportsvan TSI BlueMotion, dar despre acestea vom discuta cu altă ocazie. Probabil mâine.

Autori: Anamaria ZAMĂ şi Răzvan BUCŞOIU.

Sursă foto: Birourile de presă ale producătorilor. Mulţumim.

Bucsoiu.com