Noul Lincoln MKX, bun de Călăraşi?

Obiectul analizei? MKX este un SUV mic sau un crossover elegant după standardele americane, potrivit dacă ai în plan să o inviţi pe Victoria Justice la un ceai, să o conduci până acolo în confort şi naţionalism american, dar fără să aveţi paparazzi după voi. Este oarecum o maşină pentru „fashionişti”, deşi nu are prestanţa vizuală a unui Range Rover Evoque. Mai degrabă, ai putea să îl priveşti exact aşa cum este: un Lincoln nou, lansat la ediţia din acest an NAIAS (North American International Auto Show).

Lincoln-MKX_bucsoiu_1

Date esenţiale? Maşina asta va ajunge pe piaţa din Statele Unite ale Americii în toamna anului 2015, iar apoi va fi disponibil în Canada, Mexic, China, Orientul Mijlociu şi Coreea de Sud. Cum ajungem cu el la Călăraşi, atunci? Foarte simplu, după ce alegem una dintre cele 22 de setări disponibile pentru reglarea scaunelor din faţă, ne vom baza pe sprijinul oferit de o motorizare V6 EcoBoost de 2.7 litri cu peste 300 CP, conectată la o cutie automată în şase trepte, care va distribui puterea către puntea faţă sau către toate roţile, dar opţional. Mai putem să ne jucăm şi prin setările oferite prin sistemul Lincoln Drive Control, adică „Normal”, „Sport” sau „Comfort”. În funcţie de starea de spirit, desigur.

Lincoln-MKX_bucsoiu_3

Este potrivit pentru străzile din România? Dacă trebuie să ne plimbăm de la Bucureşti până la Călăraşi rapid şi avem nevoie de unele priviri dubioase din partea celorlalţi participanţi la trafic, ar fi utilă. Însă doar pentru două drumuri. Dus şi întors. Atât.

Lincoln-MKX_bucsoiu_2

Cum ar trebui să-ţi joci rolul în acest autoturism? Ca un adolescent care nu a trecut de sesiune, dar este preocupat de o ieşire cu prietenii la sfârşitul săptămânii până la munte. Asta pentru că totuşi, până la Călăraşi este mai potrivită altă maşină: noul VW Passat. Doar că în acesta ne dorim să fim conduşi, poate de o domnişoară blondă, dacă Mâtza nu îşi activează privirea cu raze laser. De ce Passat? Veţi afla în curând prin testul colegilor de la BBC TopGear România şi de la realizatorii emisiunii Maşini cu Giurgea şi Bratu care sunt caracteristicile noului model. Da, chiar e nou.

vw passat nou 2015

Sursă foto: Lincoln Media Center, Maşini cu Giurgea şi Bratu. Mulţumim.

Bucsoiu.com