BMW i3, zăpadă şi un an nou plin cu realizări

Cam aşa începem prima poveste din anul 2015, în care personajele negative sunt coşul de gunoi (pentru că trebuie transportat la ghenă la un moment dat, fiind plin cu rămăşiţele unor artificii strălucitoare din noaptea de Revelion) şi pixelii rebeli albaştri şi verzi care au stricat o filmare efectuată cu o cameră video de acţiune. Trecem peste, deoarece avem la dispoziţie 365 de Zile Putere care vor fi turate la 2015 APM (An Pe Moment) şi ne vor aduce diverse noutăţi automobilistice, iar pe unele dintre acestea le vom ţine la curent.

Potrivit site-ului Trendwatching.com, în anul 2015 producătorii din industria auto îşi vor îndrepta atenţia către rezolvarea „temei de pană” pe care maşinile electrice o generează prin introducerea unor produse care au în portofoliu un „plan B”, de rezervă. De exemplu, James May a decis să adauge în garaj un electrician BMW i3, dar cu autonomie extinsă până la 300 de kilometri datorită alimentării „de rezervă” cu benzină după aproximativ 160-170 km parcurşi în modul electric. Iar pentru că tot a venit vorba, partenerul nostru de încredere (unii spun că este prieten cu Stig) Dorin Babeu a cotrobăit prin zăpadă şi a găsit un i3 fără May în el, dar într-o culoare exterioară la fel de calmă ca prezentatorul de la BBC TopGear, denumită Laurus Grey:

bmw i3 1

bmw i3 2

bmw i3 3

Cu 250 Nm şi 170 CP, i3 accelerează de la 0 la 100 km/h în 7,2 secunde, iar dacă pedala este apăsată complet şi ţinută acolo, se atinge o viteză maximă de 150 km/h. Fiind foarte electrică şi foarte… nouă, la interior are mult info-simţ, ceea ce-i trebuie aproape oricărei maşini proaspete pentru a se încadra în trendurile actuale, în care aproape orice dispozitiv care foloseşte puterea electricităţii are nevoie de o versiune 0.2 Beta, chiar dacă este vorba de o periţă de dinţi electrică, să spunem.

Oricum, ne adaptăm la epoca în care un hamburger se strică după cinci ani, iar o cameră video de acţiune după o zi, dar asta este o altă poveste, pe care o vom dezbate probabil cu altă ocazie. Acum, ne îndreptăm atenţia cu optimism către un eveniment promiţător, care fixează România pe harta marilor Saloane Auto Internaţionale, după o absenţă de 8 ani, după cum spun unii, sau în premieră, după cum spunem noi, cei din echipa Bucsoiu.com.

Ne referim la ediţia din 2015 a Salonului Auto Internaţional Bucureşti, introdus în Calendarul OICA 2015, în perioada 10 octombrie-18 octombrie, data de 9 fiind adresată reprezentanţilor mass-media, potrivit Automarket.ro. Acesta este un motiv de bucurie dacă ne gândim la faptul că România va organiza un eveniment care se desfăşoară într-o formă deosebită în alte hale din tărâmurile îndepărtate ale Elveţiei, Statelor Unite ale Americii, Germaniei, Franţei, Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord etc. Rămâne de văzut şi chiar aşteptăm cu nerăbdare premierele internaţionale, dar „lăsăm calmul jos” până atunci şi preferăm să vorbim despre acest subiect după ce se va săvârşi.

Ce va mai fi între timp, vom vedea pe parcurs, pentru că premierele automobilistice anunţate pentru acest an vin din zone geografice diferite, deci sperăm că vom avea diversitate dacă trecem cu vederea diversele alianţe şi parteneriate încheiate între producători. Acesta este şi un semn că industria automobilistică ar putea să înregistreze o creştere în acest an, dacă producătorii îşi vor respecta clienţii cu maşini bune, nu doar noi. Noi suntem aici să le introducem în poveşti dacă merită atenţia dumneavoastră.

Până atunci, echipa noastră vă doreşte ca 2015 să fie garnisit cu bucurii şi împliniri pe toate planurile, iar alături de gândurile vesele vă transmitem o urare tradiţională de „LA MULŢI ANI!” şi Îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să ne ajute în demersurile frumoase şi constructive. Spor!

Sursă foto: Copywright © 2014 Dorin Babeu. Do.Al Photography. Toate drepturile rezervate.

Bucsoiu.com