Top 10 maşini nefireşti pentru cursul şi petrecerea de absolvire

Finalizarea liceului/facultăţii este un ritual special şi important în viaţa fiecărui absolvent. Alegerea robelor, pregătirea unor diplome simbolice şi sentimentul trecerii de la o etapă la alta constituie elementele fundamentale care definesc sărbătoarea. După cursul festiv, în general urmează o petrecere la un local alături de colegi şi profesori, iar în unele filme americane de tip „American Pie” se pune un accent deosebit pe acest moment al zilei.

Chiar dacă ştii deja care este mijlocul de transport pe care îl vei utiliza tu/sora/fratele/prietenul/prietena sau fiica ta/fiul tău în drumul către cursul festiv şi la petrecerea de absolvire, în cele ce urmează îţi propun să vezi care sunt celelalte variante, neobişnuite, pe care ai putea să le foloseşti într-o astfel de situaţie. Chiar dacă ne referim la un cadru cu potenţial real oarecum redus, este indicat să faci alegerea potrivită pentru a juca rolul absolventului de succes la modul ideal. Aşadar…

Locul 10: noul Bentley Flyng Spur – chiar dacă nu te afli în Regatul Unit al Marii Britanii, acest model are capacitatea de a te trimite cu gândul la o instituţie prestigioasă de învăţământ britanică. Poate şi la Harry Potter. Oricum, roba ta nu se va şifona deloc datorită spaţiului din belşug.

Bentley Flying Spur RBLocul 9: Noul Mercedes-Benz Clasa S – datorită dispozitivelor sofisticate pe care le primeşte standard, nu ar trebui să te agiţi dacă un dascăl te-a desemnat să te ocupi de diplomele simbolice şi ai uitat. Probabil, bordul ascunde pe undeva o funcţie de printare rapidă şi o imprimantă de înaltă rezoluţie.

Mercedes-Benz S-Class RBLocul 8: Dodge Durango – iată un SUV care trebuie utilizat la pachet cu maşina timpului, pentru că va fi necesar să te întorci în Statele Unite ale Americii de exemplu prin 2003, când economiile – mai ales cele în privinţa consumului de carburant – nu erau prea importante. Avantajul este că nu te vei îngrijora dacă te-ai oferit să aduci tortul, iar la cofetărie ai aflat că are patru etaje, ca unul de nuntă.

Dodge Durango RBLocul 7: GMC Sierra Denali – doar spaţiul de încărcare al camionului acesta ar putea fi umplut cu o clasă întreagă de absolvente, absolvenţi, profesoare, profesori, părinţi, bunici, rude, prieteni, fotografi şi tot ar mai rămâne puţin spaţiu neocupat. După cursul festiv din timpul zilei, toată lumea menţionată anterior se va muta în interior seara, pentru petrecere. Nu uita unde îţi laşi toca.

GMC Sierra Denali RB

Locul 6: Toyota ME.WE Concept – uită de Rinspeed Bamboo, acel concept era potrivit la absolvirea grădiniţei. ME.WE este recomandat adevăraţilor masculi absolvenţi, care afirmă cu tupeu că acele găuri din caroserie au apărut în urma unui schimb de focuri cu o reţea mafiotă chiar pe drumul către liceu/universitate.

Toyota ME.WE Concept RBLocul 5: Nissan Friend ME Concept – este necesar dacă ai emoţii la cursul festiv şi ai nevoie de un prieten lângă tine. Partea bună este că  după balul absolvirii, nu trebuie să pleci alături de acelaşi prieten, deşi nu este chiar cea mai bună decizie.

Nissan Friend ME Concept RBLocul 4: Citroën DS Wild Rubis Concept – dacă toţi colegii tăi aleg să poarte o robă neagră, iar tu eşti singurul care te revolţi împotriva uniformităţii şi alegi o robă galbenă cu eşarfă verde, atunci ai nevoie de o maşină care te va înţelege şi va fi în concordanţă cu tine. În plus, nici asfaltul nu mai pare un accesoriu must-have, nu?

Citroen DS Wild Rubis Concept RB

Locul 3: noul Škoda Superb – este o maşină elegantă, de bun simţ, oferă spaţiu premium, are un preţ bine ancorat în realitate şi impune respect. Te întrebi de ce se află atunci în acest top? Ei bine, pentru că este prea nefirească pentru a fi normală. Iar asta este bine, mai ales după cursul festiv şi balul de absolvire, pentru că te aduce rapid cu picioarele pe pământ.

Skoda Superb RBLocul 2: Renault Twizy RS F1 Concept – prietenos cu mediul şi rapid cu tine dacă ai întârziat la balul de absolvire. Mai mult decât atât, toată lumea te va aştepta cu nerăbdare şi cu speranţa că vei veni însoţit de Cathy şi David Guetta, ambasadorii modelului Twizy. Totuşi, s-ar putea să îl rogi pe Alain Prost să conducă, iar în acest mod, mai mult ca sigur vei ajunge la timp.

Renault Twizy RS F1 Concept RB

Locul 1: Iveco Massif – în primul rând, nu este o maşină lansată recent pe piaţă. În al doilea rând, doar cunoscătorii vor auzi şi prenumele „Massif”, evitând să te întrebe dacă ai venit cu  un autobuz sau microbuz. În al treilea rând, nu are forme moderne, dar impune respect, nu este atrăgătoare, dar este utilă. Nu este recomandată pentru cursurile festive sau baluri de absolvire, dar se poate integra în parcarea universităţii. De aceea, merită să ocupe primul loc în topul maşinilor nefireşti pentru evenimentul menţionat în titlu şi să primească felicitări. Chiar dacă nu are nevoie de ele.

Iveco Massif RB

Ca o concluzie, acest clasament foarte, foarte serios a apărut dintr-o observaţie profundă: nu întotdeauna maşina potrivită ajunge la momentul potrivit, după cum vei vedea în spotul următor realizat pentru ediţia Super Bowl din 2012. Şi asta e bine. Pentru că aşa te vei concentra mai bine pe ritualul absolvirii şi îţi vei stabili nişte obiective ambiţioase. Serioase şi realiste.

(Surse fotografii şi video: producători; Youtube.com)