Facelift pentru Skoda Superb

Chiar dacă am descris aici experienţa care m-a impresionat într-un mod foarte plăcut la centrul de design Skoda din Mlada Boleslav, în Cehia, nu am povestit un aspect: călătoria de la aeroportul din Praga până în Mlada Boleslav. După ce am aterizat, am fost întâmpinat de un tip îmbrăcat la costum şi cu cravată verde – care se asorta perfect atât cu natura înverzită din Cehia, cât şi cu săgeata din sigla Skoda care pe la jumătatea anului 2012 era încă verde. L-am urmat către parcare, unde aştepta un model Skoda Superb (limuzină) de culoare închisă la exterior, în contrast cu nuanţele deschise din interior.

Nu era prima călătorie în stil VIP cu limuzină şi şofer pe care o experimentam; din contră, prima plimbare într-o astfel de manieră am avut-o când eram abia prin gimnaziu. Datorită colaborării cu BBC TopGear, au urmat şi altele: Audi A8, BMW Seria 7, Mercedes-Benz Clasa S şi Rolls-Royce Ghost Extended Wheelbase. Totuşi, călătoria cu Skoda Superb mi-a gâdilat de asemenea într-un mod foarte plăcut simţurile. Poate a fost şi datorită peisajului din Praga „ornamentat” cu multe castele conservate aproape intact din evul mediu până în zilele noastre. Poate a fost datorită faptului că vremea uşor mohorâtă colabora cu o oarecare doză de nostalgie. Sau poate a fost doar pentru că maşina era confortabilă şi spaţioasă.

Dacă Skoda Octavia a ajuns la o nouă generaţie şi Rapid a intrat rapid în gamă, era timpul ca Superb să primească de asemenea nişte îmbunătăţiri. Să vedem fotografiile cu versiunile modificate şi să trecem apoi în revistă schimbările:

skoda superb 2013

skoda superb 2013 2 skoda superb 2013 4

skoda superb 2013 3

skoda superb 2013 2

Skoda Superb facelift

Aşadar, la exterior avem: în partea frontală – o grilă nouă, blocuri optice noi, bară de protecţie şi capotă uşor redesenate. Spatele a primit stopuri noi, iar volumul portbagajului este de 595 litri la limuzină şi de 633 litri la versiunea combi. Bancheta se poate rabata, iar astfel se obţin 1.700 de litri, respectiv 1.865 de litri.

La interior: vor fi posibile nouă combinaţii de materiale şi culori, dintre care unele sunt noi. Volanul va avea trei sau patru spiţe, după preferinţe. Va fi oferit un nou sistem de asistenţă la parcare.

Sub capotă se vor afla motoare noi, mai eficace în privinţa consumului. Acestea vor fi echipate standard cu sistemul Start/Stop, iar în cazul versiunii GreenLine, consumul mediu declarat va fi de 4,2 l/100 km şi 109 grame de emisii de noxe.

Skoda Superb cu facelift va fi prezentat la Salonul Auto de la Shanghai, în data de 20 aprilie.

(Sursă: Skoda)