Salonul Auto de pe Calea Victoriei

Am făcut o plimbare cu iubita Mâtza prin Herăstrău. Cu bicicleta. Asta contează mai puţin, având în vedere că textele pe care le scriu pe aici sunt, în general, despre maşini. Totuşi, o să-ţi spun că era să mă opresc de vreo două ori în boscheţi şi o singură dată în apă. Nasol.

Mâtza a zis că nu e nevoie să pun o fotografie de astăzi din două motive: primul, pentru că nu a făcut nimeni poze. Iar al doilea, dacă mai e cazul… pentru că imaginea cu mine crăcănat pe bicicletă ar fi fost prea amuzantă, după cum a spus Mâtza când încerca să-mi explice că nici măcar nu sunt ,,Coana Miţa Biciclista”, care a căzut şi… ştii tu ce s-a întâmplat mai departe. În fine, în rest a fost o plimbare pe cinste. Distracţie pe două roţi, cum ar spune unii, aşa cum le place ecologiştilor. Asta… până a început ploaia. Apoi a stat, dar nu pentru mult timp. Totuşi, între cele două reprize de ploaie, am fost la o plimbare către Piaţa Victoriei, prin zona Arcului de Triumf, ca să ştii în ce peisaj să încadrezi maşinile menţionate mai jos.

Multe maşini fenomenale civile în videoclipurile de pe Youtube filmate în Monte Carlo, Monaco. Un exemplu de acest fel ai la finalul articolului, dar dacă mai ai puţintică răbdare şi citeşte în continuare (chiar şi tu, F.O.C.A.). Vei constata că maşinile din filmarea respectivă ar putea fi ca un pick-up cu discuri vechi pe lângă un sistem de sonorizare de la concerte în comparaţie cu modelele de autoturisme care defilau prin faţa ochilor mei.

Păi să vedem… după o invazie de BMW seria 6 (cam 5 maşini, într-un interval de 2 minute şi toate erau negre) a urmat o invazie de Mercedes-Benz clasa M. Unul după altul, atât pe trotuar (unde erau parcate două maşini de acest fel) cât şi în trafic. A urmat clasa CL (generaţia actuală). Mai puţine, ce-i drept, doar patru. În vreo trei minute.

Expoziţia bănetului şi a motoarelor (care vorba lui James May, indiferent ce ar fi, tot produc mai puţină energie decât braţul lui) glorioase a continuat. Un Logan echipat pentru taximetrie era o apariţie aparte şi surprinzătoare pe lângă flota de Porsche (am numărat cam 5 şi din astea), printre care se afla şi un 911 GT2 RS. Daaaa, din ăla cu schelă în spate! Oricum, nici ăsta nu m-a impresionat suficient de mult cât să mă apuc să scriu o poveste întreagă pe care tu o citeşti acum.

Era chiar ciudat să mă convingă un GT2 RS din moment ce am rezistat tentaţiei numită Morgan Aero 8 în urmă cu câteva zile. Totuşi, de această dată nu am putut să trec peste şi să-ţi povestesc altceva. Din amalgamul de fiare scumpe şi sclipicioase, unele mai delicioase decât altele, a năzărit ca prin farmec un model care m-a cucerit instant. Dacă tot te fierb atât, îţi dai seama că e vorba de ceva tare. Şi chiar e: una bucată Ferrari FF. Ferrari FF, omule! Adică cea mai recentă producţie pornografică sub sigla căluţului răzvrătit.

De Ferrari FF ai citit deja în revista TopGear, în luna aprilie şi ai văzut ce calităţi meseriaşe are. De aia am ales să ilustrez articolul ăsta cu fotografiile care întruchipează un Ferrari FF. Fără zahăr.

A, da… uite şi un video cu maşini din Monaco, Monte Carlo. Geniale, dar… le lipseşte ceva. Poate un FF?

Surse: vizuale şi de încredere, ar mai fi şi Mâtza, autoblog.com, youtube.com şi… cam atât.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.