BMW 530D Touring este o vedetă fermecătoare

Ieri a fost o zi minunată, pentru că am petrecut-o la redacţia TopGear. Am cunoscut o echipă super şi am fost atât de captat de momentele foarte mişto la care am participat încât am rămas – la propriu – fără cuvinte. Stig m-a sunat aseară şi nu mi-a spus nimic, ceea ce înseamnă că mi-a înţeles reacţia. Ieri a fost de asemenea prima zi în care am  văzut, am atins şi am simţit un superb BMW 530D Touring din cea mai nouă generaţie, iar aici cred că se cuvine să le aduc mulţumiri lui Bogdan şi luiVlad, pentru că prin intermediul lor am avut prilejul să mă întâlnesc şi eu cu frumoasa maşină menţionată anterior.

M-am învârtit în jurul ei destul de emoţionat pentru că eram fermecat de frumuseţea ei. I-am atins timid mânerul clasic al portierei şi m-am afundat în braţele… pardon, în scaunul dotat cu piele fină, deschisa la culoare. Nu este vorba de calitatea materialelor folosite, este vorba de eleganţa şi îmbinarea perfectă a acestora. Aceste sincronizări realizate cu măiestrie te absorb şi te fac să dai răspunsuri destul de banale la întrebări de genul ,,cum ţi se pare?” Cel puţin, mie asta mi s-a întâmplat. Ochii vedeau, iar simţurile mele o luau razna. Mă întrebam în sinea mea cum e posibil ca dintr-o generaţie anterioară atât de criticată în privinţa designului (asta ca să fiu subtil şi să nu spun oribilă) să iasă o bijuterie care poate fi folosită cu mândrie de o familie întreagă. Unii ar spune că de vină a fost Bangle, iar printre ei poate mă număr şi eu. Dar nu mai contează, pentru că e mult mai important cum arată actualitatea: noua serie 5 Touring e genul de maşină care poate să-ţi crească doza de prestanţă dacă eşti tătic şi îl conduci. Desigur, asta este valabil şi în cazul mămicilor care se urcă la volanul freneziei.

Nivelul tehnologic BMW e la înălţime, dar ştii deja asta, aşa că nu o să insist prea mult asupra acestei zone. Ceea ce probabil nu ştii este faptul că în portbagajul cu bancheta rabatată ar putea încăpea fără probleme Marele Zid Chinezesc şi cred că ar rămâne destul loc neexploatat. Tot atât de bine cred că ai putea băga acolo foarte uşor o grădiniţă plină cu pici şi ai putea înghesui pe undeva şi o clasă primară. Ok, poate am exagerat puţin. Clasa primară ar sta cam înghesuită…

La drum, după ce ai apăsat butonul de Start/Stop, maşina îţi încântă urechile cu un sistem audio puternic la volum mic, iar pentru a sesiza acest lucru nu ai nevoie de un acustician. Vei aprecia imediat basul rotund, care se îmbină excelent cu sunetul fin al motorului. Cutia de viteze automată are un levier pe care l-ai putea pune în vitrină pe post de trofeu. Pedalele de la volan (atenţie, urmează un clişeu: în stil F1) îţi amintesc de primele ore de matematică, în care învăţai adunarea şi scăderea. Erotismul şi-a făcut simţită prezenţa din nou la vederea unui detaliu. Acesta apare atunci când cuplezi în marşarier şi este legat de o imagine afişată pe Display-ul de pe planşa bordului. Acolo vei vedea frumuseţea maşinii privită de deasupra cum se mişcă pentru o clipă înapoi, după care va fi înconjurată de o paletă de culori specifice riscului: verde, portocaliu şi aia pe care nu vrei să o vezi în faţa ochilor atunci când eşti nervos.

După ce m-am îndepărtat de maşina asta am început să mă gândesc la ea şi mai mult. În acelaşi timp, am cugetat şi la o comparaţie adecvată pentru a încheia aceste rânduri. Ca să ştii mai multe chestii ar fi bine să dai un click aici, pe verdictul TopGear. Eu o să mai privesc fotografiile acestea şi o să zâmbesc din nou, la fel ca în momentul în care am văzut-o prima dată. În compania ei m-am simţit ca şi cum aş fi fost la o plimbare cu Kate Beckinsale. O chestie nasoală: din păcate şi raportul vârstelor s-a păstrat. 530D Touring este o vedetă matură, iar eu sunt doar un puştan pe lângă ea. Chiar dacă aş avea suma fizică necesară – cei 54.932 de Euro cu TVA – tot nu aş putea să mă potrivesc bine cu ea, la fel cum nu m-aş potrivi nici cu Kate Beckinsale.

Sursă fotografii: http://www.autoblog.com

7 gânduri despre „BMW 530D Touring este o vedetă fermecătoare

  1. Cu un X5 sau cu un SUV(SAV) faci mult mai multe decat cu o serie 5. X-ul e mai inalt, mai armonios si mai bun pe teren accidentat.

  2. Reusita masina! Seria 5 o sa ramana printre cele mai frumoase si bine facute BMW-uri!

  3. desi nu se pot compara,cel mai frumos touring mi se pare insignia st dar si audi a 6 avant , cam la egalitate.parerea mea

  4. Senzationala masina, e o masina ce exceleaza din toate punctele de vedere.. bine mai putin cu pretul, dar si aici, depunde din punctul cui de vedere privesti:P

    super articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.