Ford Fiesta in ritmuri de diesel

Fiesta este una dintre cele mai sic automobile de pe piata, iar un test cu ea este asemenea unui dans, in cazul de fata – pe ritmuri de diesel.

Chiar de prima data cand am luat contact cu Fiesta, aceasta ne-a produs o impresie extrem de placuta. Este o masinuta aratoasa, sprintara, mare la interior si mica la exterior. De fapt, cu aproape 4 metri lungime, Fiesta este mult mai mare decat ai crede, iar principalul „vinovat” pentru iluzia optica il constituie chiar designul. Conceptul de „kinetic design”, promovat de Ford pe cele mai noi modele ale sale, inseamna energie in miscare, iar noul Fiesta exemplifica cel mai bine esenta acestei idei. Practic, din orice unghi ai privi-o, Fiesta pare gata de a lua startul in cursa vietii: fiecare cuta a caroseriei pare a fi rezultatul muschilor incordati, farurile scapara asemenea unor ochi de felina, iar gura ce se casca in fata parca este gata sa inghita, hrapareata, kilometri intregi de drum. Dar daca totul ramane doar la nivel declarativ? Pana acum am pus la treaba numai Fieste cu propulsie pe benzina. De data asta, iata ca am luat la test si un model cu propulsor diesel… chiar pe cel mai mic, dar nu neaparat plapand: are 1,4 litri cilindree si dezvolta 68 de caluti putere.

Economie pe linie
Dupa cum e lesne de observat si din tabelul cu datele tehnice, motorasul de sub capota nu prea debordeaza de energie si nici nu asigura cine stie ce performante dinamice fulminante. In schimb, se remarca printr-o functionare lina si echilibrata, precum si prin consumul de carburant ca de pipeta. Intai de toate, Fiesta este o masina de oras, iar in jungla urbana se descurca excelent, deoarece in gama 0-70 km/h, motorul isi arata intreaga sa valoare: acceleratii foarte bune si consum sub 6 l de motorina la suta de kilometri, chiar la un regim de mers bara-la-bara si cu aerul conditionat pornit. 

 

Sursa [http://www.autoshow.ro/article–x-Drive_Test-Ford_Fiesta_in_ritmuri_de_diesel–3017.html]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.