Despre primul film documentar care poartă emblema Bucsoiu.com și despre Ferrari SF90 Stradale

Anul 2019 a fost plin de evenimente faine, dar unul dintre ele a dobândit o dimensiune aproape specifică reveriei: realizarea primului nostru film documentar artistic de televiziune – ”Întâlnire de cinema la Caii Munților Lerești” – cu ajutorul lui Dumnezeu și prin bunăvoința unor oameni formidabili:

https://jurnaluldearges.ro/premiera-de-film-la-campulung-cu-personalitati-ale-cinematografiei-romanesti/# 

Relu și Zburătoru’ fără cap, pentru că un vis s-a transformat în realitate:

Fără cai-verzi pe pereți, dar cu un efect artistic minunat și, în ton cu povestea: iată Calul Zburător care ne aștepta la Convivial:

Cu niște luminițe superbe, în stilul celor pe care le vezi în secvențele unor filmelor artistice internaționale de succes, dar și în unele scene din NFS Carbon, ele au fost de asemenea și luminile de aterizare de la sol pentru Boeing 737.

De la mașinării aeronautice, trecem și prin zona cailor-putere, ascunși sub formele superbe ale Căluțului Cabrat de la Ferrari. Doamnelor, domnișoarelor și domnilor, acesta este modelul care poate să redea prin forme entuziasmul din sufletul nostru și cel care ne-a cucerit din prima: SF90 Stradale.

Arată SF, ne trimite cu gândul la anii ’90

și este în versiunea Stradale, deci românește îți spun, dacă este să compar: e o armă redutabilă de plăcere. Așa că hai, apropie-te, deschide-i portiera….

… și coboară la pupitrul de comandă.

Acum hai la film! Documentarul ”Întâlnire de cinema la Caii Munților Lerești” se privește cu ochii sufletului, în timp ce se ascultă glasul simbolurilor/metaforelor pe care le conține. Mai multe nu-ți spun, dar te invit pe CINEMARATON, televiziunea cu acoperire națională a filmului românesc, iar la momentul potrivit – inclusiv la Festivalul de Film Cinesat Lerești, unde atmosfera unică de cinema naște mereu un cadru uite așa de armonios:

Prima proiecție a documentarului a fost în sala de cinema de la Convivial, cu o zi înainte de Revelion, iar bucuria și momentele unice au călătorit către 2020, când ”Întâlnire de cinema la Caii Munților Lerești” se va revedea pe ecrane mai mici sau mai mari. Oricum, te vei așeza la masa autenticițății, vei savura curajul și profunzimea naturaleții alături de personalități ale cinematografiei din România – Valentin Teodosiu, Constantin Vaeni, Emanuel Tânjală, Șerban Marinescu și Bob Nicolescu și amicii de excepție, iar tot aici menționez și îmi manifest recunoștința față de prof. Gina Pavel și una dintre cele mai talentate voci și frumoase apariții – Alexia Drăghici, de la Clasa de Canto Musicals by Gina Pavel.

Vei înțelege mult mai bine și nefiltrat atmosfera boemă și frumusețea satului românesc privit din mașină, de pe cal, din trăsură, de pe deal și de pe munte.

Foto: Emanuel Tânjală
Foto: Emanuel Tânjală

Până atunci, am încălecat pe șaua lui Relu, apoi pe cea a lui Blanco (apropo, te invit să intri pe pagina de Facebook a clubului ecvestru ca să o vezi acolo pe cea mai tânără membră, pe Tesy, pe care îți promit că o vei îndrăgi imediat) și am zburat. Zi și noapte, că un Zburător gentleman-rider știe să se adapteze într-un stil inconfundabil.

Surse foto utilizate: vezi albumul ”Lumea filmului românesc fotografiată de Emanuel Tânjală”, expoziția remarcabilului artist de la Biblioteca Națională a României, câteva cadre din arhiva personală și altele de la departamentul media Ferrari. Mulțumim din suflet!