Noul Ford Focus trăiește în stil Voltaj, ca la 20 de ani, dar cu tehnologie și energie

În anul 1998, primul model Ford Focus își făcea apariția pe piață în segmentul compact, cu niște forme care nici astăzi nu par depășite de vreme.

Partea frontală pusă parcă pe scandal și stopurile cocoțate pe stâlpii de la portbagaj au atras privirile într-un punct fix: Focus. Au trecut 20 de ani de atunci, iar acum avem un nou membru în trupa compactă de la Ford:

 

Ceea ce trebuie să știi despre mașina asta este în primul rând faptul că a fost construită de la zero cam din toate punctele de vedere. În plus, familia Focus s-a mărit cu o ediție nouă de tip crossover botezată Active și cu una premium, denumită Vignale.

Desigur, modificările estetice radicale ascund și o echipare pe măsură, noul Ford Focus fiind burdușit pe de-o parte cu tehnologii de ultimă generație (Head-up Display, Stop&Go, Active Park Assist 2, faruri adaptive și multe alte dotări pe care în urmă cu 20 de ani nu le puteai avea nici măcar pe un Maybach).

Dacă pasagerii tăi sunt nedespărțiți de telefon, tabletă, laptop sau oricare alt dispozitiv care se află în relație bună cu Internetul, atunci vor fi bucuroși să călătorească alături de tine în noul Focus pentru că mașina vine echipată cu un modem integrat FordPass Connect prin care conexiunea în călătorii este continuă.

Cei care au 20 de ani sau se simt ca la vârsta asta au nevoie doar de #distracțiecâtcuprinde.

În plus, ai în dotare și un sistem audio B&O Play, care îți oferă cu generozitate o putere maximă de 675 wați, 10 difuzoare și un subwoofer de 140 mm instalat în zona portbagajului.

În timp ce pedalezi pe muzica ta preferată, vei aprecia cu siguranță serviciile oferite de un alt producător de sunete și de putere: noul motor.

Indiferent că alegi un benzinar EcoBoost sau un diesel EcoBlue ar trebui să fie suficient pentru necesitățile unui utilizator care își petrece mult timp în traficul urban și din când mai face o deplasare pentru alimentare cu murături și salată boeuf.

Noul Ford Focus poate fi configurat cu propulsorul de 1.5 litri EcoBoost 150 CP sau 182 CP, în timp ce omologul lui diesel EcoBlue oferă 95 CP sau 120 CP.

Valorificarea cât mai eficientă a combustibilului este inclusă în fișa postului la toate propulsoarele, iar oferta acestora este variată și este aproape imposibil să nu găsești ceea ce ți se potrivește cel mai bine.

Chiar dacă brandul este american, noul Focus va fi construit la fabrica Ford din Saarlouis, în Germania.

Mașina va fi prezentă în showroom-urile de pe piața din România în toamna acestui an.

Primele imagini cu mașina le-ai văzut astăzi și în cadrul emisiunii La Start și concluzia noastră este următoarea: fără îndoială, noul Focus știe să își celebreze cu succes aniversarea cu numărul 20!

Sursă: Departamentul Media Ford România. Mulțumim!