Un R8 australian de la HSV: ClubSport R8, în ediţie limitată la 100 de exemplare

Dacă nu îţi sunt de ajuns temperaturile ridicate din România şi cangurii sunt printre animalele tale preferate, ar trebui să dai o fugă până în Australia. De fapt, acolo vei întâlni şi unele maşini spectaculoase, unele dintre ele fabricate sub brandul de performanţă HSV.

Pentru a celebra 25 de ani de la apariţia numelui ClubSport, oamenii de la HSV au lansat o ediţie limitată a modelului R8. ClubSport R8, mai precis.

HSV-ClubSport_R8_25th_Anniversary_1

În 1990, când ClubSport a apărut, ascundea sub capotă un motor V8 de 5.0 litri capabil să genereze 245 CP şi un cuplu de 400 Nm.

După 25 de ani, tradiţia s-a păstrat, dar ClubSport a muncit mai mult, a devenit ClubSport R8 şi este dispus să ofere din motorul V8 aproximativ 462 CP. Plus multe echipamente care îmbunătăţesc performanţa ca la maşinile din NFS.

HSV-ClubSport_R8_25th_Anniversary_3

Ediţia specială oferă mai multe elemente estetice pentru a individualiza maşina, cum ar fi de exemplu jantele negre şi lucioase de 20 de ţoli. Standard, vei avea o transmisie manuală cu şase trepte.

Dacă nu-ţi place (!?) vei putea să optezi pentru cea automată tot cu şase rapoarte, dar şi cu padele în spatele volanului.

HSV-ClubSport_R8_25th_Anniversary_2

Preţul nebuniei? Doar 73.290 de dolari, dacă ai norocul de a prinde unul dintre cele 100 de exemplare care vor fi fabricate începând cu această lună.

La fel de mult ca preţul, apreciem denumirile nuanţelor de caroserie: Heron, Phantom, Sting and Nitrate şi amprentele pneurilor de pe asfalt.

Autor: Anamaria Zamă

Sursă foto: Biroul de presă HSV Australia. Mulţumim.

Bucsoiu.com