Supercar cu guler albastru: noul Ford GT

Jeremy Clarkson povestea mai demult că primul Ford GT a fost supercarul la care a visat foarte mult timp şi pe care l-a îndrăgit deoarece era o maşină produsă sub un brand reprezentativ pentru clasa muncitorească, echipată în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord cu salopete albastre.

Ford-GT_1

Maşina produsă de muncitorii Ford au reuşit să învingă de patru ori consecutiv la cursa de anduranţă de la Le Mans, începând cu anul 1966, o echipă alcătuită din oameni cu prestigiu în motorsport, „gulere albe” şi salopete roşii, mai exact, pe reprezentanţii brandului Ferrari. Totuşi, Ford a pierdut dreptul de utilizare al numelui GT40.

Ford-GT_2

Portierele care se deschid în stil LaFerrari ar putea fi privite ca un semn adresat rivalilor italieni, pentru a le reaminti de momentele istorice.

Un fel de ironie subtilă, aflată la graniţa dintre pupitrul de comandă simplu şi tradiţia continuată acum, cu prilejul lansării celei de-a treia generaţii.

Ford-GT_3

De fapt, este cam impropriu spus lansare, pentru că modelul nu va apărea prea curând pe străzi. Este o parte dintr-un proiect mai amplu al oamenilor de la Ford, care conturează gama cu modele performante până în anul 2020.

Autor: Răzvan BUCŞOIU

Sursă foto: Biroul de presă Ford Europa. Mulţumim.

Bucsoiu.com