VW (New) Beetle, vârât în club

Pentru unii, sâmbătă seara este potrivită pentru bâţâiala prin club. Probabil. Într-o corelaţie întâmplătoare a ideilor, am căutat fotografia următoare, pe care am făcut-o mai demult (detalii vei găsi la finalul articolului):

Răzian Bestia Foto

Iată un cadru din clubul construit momentan doar pe scena imaginaţiei mele. Cu o actriţă care joacă rolul de DJ într-un decor potrivit pentru spectacol. În clubul acesta, pe care îl vom denumi „3721”, personajele din publicul fumătorilor vor avea permisiunea să folosească recuzita fumigenă doar la o distanţă de minimum 500 de kilometri de 3721. Asta este o normă şi după cum se poate observa în echipele guvernate de anarhie, unde nu sunt norme, apar derapajele. În 3721 nu va exista alcol (scris cu un singur „o” din două motive: 1. Pentru că nu mă refer la alcool sanitar şi 2. Pentru că nu dau doi bani pe substanţa asta şi vreau să batjocoresc acest termen, la fel cum fac şi cu teoria apreciată de darvinişti), dar se va putea opta pentru sucuri din fructe preparate pe loc şi îndulcite cu miere, apă Evian. Meniul gustărilor va conţine miezuri de nucă uşor încălzite la cuptor, prune deshidratate şi struguri serviţi în „Stil Caesar”.

În momentul ăsta, în clubul 3721 se ascultă un remix realizat de David Guetta pe o melodie interpretată de George Benson & Al Jarreau, cu titlul „Summer Breeze”. Chiar dacă e iarnă. Phil Perry urmează cu „Winter”, într-un remix realizat în colaborare cu Chris Rea şi Sting. Sting, cu o versiune specială a melodiei „Desert rose”. Şi tot aşa, până în zori.

Privesc din nou fotografia şi îmi dau seama că în clubul 3721 nu vor fi nici prea mulţi performeri, dar nici prea mulţi spectatori. Perfect, pentru că se va respecta distanţa intimă dintre personaje şi spaţiul va fi aerisit.

(Fotografia este de la Salonul Auto de la Geneva 2012, standul Volkswagen, din cadrul ceremoniei de lansare pregătită pentru mass-media.)