Impresii Lodgystice de la Salonul Auto de la Geneva

La Salonul Auto de la Geneva, Dacia a prezentat oficial monovolumul Lodgy alături de o ediţie limitată Duster Delsey şi noul Sandero Stepway 2. Desigur, atenţia celor aflaţi la standul Dacia s-a îndreptat în special către Lodgy, încă din momentul în care stătea ascuns sub un cearşaf alb.

După o demonstraţie de beatbox antrenantă, în mijlocul standului a oprit un Lodgy, iar de la volan a coborât Carlos Tavares – Chief Operating Officerla Renault– acompaniat de o trupă de muzicieni. Dar legăturile noului model Dacia Lodgy cu lumea muzicii nu s-au terminat aici, pentru că la doar câteva zile după debutul din Elveţia, Lodgy a apărut în videoclipul artistei Angunn, reprezentanta Franţei la ediţia din acest an a concursului Eurovision.

Revenind la prezentarea din cadrul Salonului dela Geneva, trebuie să recunosc faptul că eram foarte curios să văd cum este maşina la interior, dar mai ales să o cunosc prin intermediul simţului tactil. Însă până să ajung dincolo de portiere, am privit caroseria lungă de4,5 metrişi pot să spun că maşina arată mai bine în realitate decât în fotografii. Lodgy nu este chiar ceea ce ai încadra în categoria frumosului, dar inspiră un aer prietenos.

La interior, Lodgy vine cu trei elemente disponibile în premieră pentru Dacia: sistem de navigaţie şi multimedia cu touchscreen pentru 300 de Euro, încălzire în scaune pentru cele două locuri din faţă contra sumei de 100 de Euro şi limitator de viteză pentru versiunea Lauréate. În plus, pentru plăcerea vizuală, au apărut pe alocuri ornamente cromate, iar materialele îmbunătăţite îţi lasă impresia că vor rezista la orice asalt venit chiar şi din partea lui Dennis, pericol public.

O altă noutate pentru Dacia este motorul turbo pe benzină cu injecţie directă de1.2 litrişi 115 CP. Tot pe benzină mai este oferită unitatea de1.6 litriMPI cu 85 CP. Pentru cei care preferă versiunile diesel, există de fapt un singur motor dCi – de1.5 litri, dar care este disponibil în două variante de putere: cu 90 şi 110 CP.

Spaţiul este o frontieră depăşită de Lodgy: dacă păstrezi doar două scaune, vei obţine un monovolum care porneşte de la 9.500 de Euro şi oferă un portbagaj de2.617 litri. Cu cinci locuri, vei beneficia de 827 de litri, iar dacă vei păstra şapte scaune ridicate, vei avea un spaţiu de depozitare de 207 litri. Mai multe detalii despre maşină găseşti pe site-ul www.topgear.ro, fix aici.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.