Topul celor mai neinspirate nume de maşini

1. Primul loc in top il ocupa Mazda LaPuta, numele modelului insemnand “Prostituata”, in spaniola si a fost preluat din cartea “Calatoriile lui Gulliver” de Jonathan Swift, dar, spre dezamagirea producatorilor, masina nu a avut acelasi succes de care s-a bucurat opera literara.

2. Locul doi este ocupat de un model cunoscut pe piata auto din Romania si anume Mitsubishi Pajero. Spre rusinea posesorilor lui din Spania, numele inseamna “Onanist”. Pentru a rezolva aceasta problema, Mitsubishi a comercializat acest model in Spania cu numele Montero.

3. Locul trei ii revine lui Nissan cu modelul Moco, cuvant care in spaniola inseamna mucus. Din fericire pentru Nissan, acest model a fost comercializat doar pe piata din Japonia. Nissan produce mai multe modele cu denumiri diferite pentru pietele pe care sunt introduse, un exemplu fiind 350Z, care in Japonia este denumit Fairlady (Doamna respectabila).

4. Un Model Buick (La Crosse) ocupa locul patru in topul celor mai proaste nume de masini. Problema a aparut doar in tarile vorbitoare de franceza, cum ar fi Canada, dat fiind faptul ca, in limba franceza, LaCrosse se refera la adolescentii onanisti.

5. Cunoscutul Chevrolet apare pe locul cinci cu modelul sau Nova. Acesta a fost comercializat si pe piata din America de Sud. Oficialii General Motors au intampinat probleme serioase incercand sa vanda modelul al carui nume inseamna in spaniola “Nu merge”.

6. Opel Ascona ocupa locul sase, in partea de nord a Spaniei si in unele zone din Portugalia, acest model fiind dificil de comercializat. Motivul este acela ca “Ascona”, intr-un dialect spaniol, desemneaza organele genitale feminine.

7. Pe locul sapte apare alt constructor nipon, Honda, cu modelul sau Fitta. Problemele au aparut tot pe pietele vorbitoare de spaniola, “Fitta” fiind denumirea argotica pentru vagin. Pentru evitarea inconventientului, modelul a fost redenumit Fit Sport.

Un gând despre „Topul celor mai neinspirate nume de maşini

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.