Prin ogradă cu Rolls-Royce Phantom Series II

Prima experienţă pe care am avut-o cu Rolls-Royce – mai exact cu un Ghost – a fost în prima jumătate a anului 2012. Am fost plimbat cu acest model şi am rămas cu o impresie bună, dar care nu diferită prea mult de cea pe care am avut-o după primul contact cu BMW Seria 7 din generaţia actuală. Sau cu noul Audi A8. Sau cu Mercedes-Benz Clasa S.

Desigur, produsul este foarte bun, are unele echipamente care te fac să intri într-o nefirească stare de beatitudine şi este în concordanţă cu un brand extrem de puternic în universul luxului. În plus, dacă îţi place să fii în centrul atenţiei, un Rolls-Royce Ghost sau Phantom te va poziţiona în spectacolul circulaţiei rutiere ca pe un artist care îşi joacă rolul pe o bucată mobilă din scena Royal Opera House, din Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord.

Dar dacă vei renunţa la clişeele ridicate aproape la rang de artă prin marketing sau prin cuvintele rostite de personaje provenite din culturi diverse în cadrul cotidianului, vei avea un obiect cu un preţ, pe care unii sunt dispuşi să îl plătească pentru a intra în posesia bunului respectiv. Este o maşină, are un mod de întrebuinţare prescris, dar nu impus. Am citit pe mai multe site-uri specializate în domeniul auto diverse articole referitoare la clipul următor, iar din text parcă se ivea un ton încărcat cu dezamăgire şi frustrare pentru că un Rolls-Royce Phantom a fost folosit într-un alt mod decât cel „normal”. Nu mi-a atras atenţia neapărat faptul că în video apare un Rolls-Royce, dar mi-a stârnit interesul modul în care nişte personaje au pus în scenă această acţiune:

Actorii acestui spectacol cu o regie simplă au ignorat o multitudine de elemente ale naturii, unele prelucrate, iar altele nu. Vorbim despre unele resurse regenerabile, dar afectate (cum ar fi solul, apa şi iarba) şi altele neregenerabile, cum ar fi combustibilul ars. Poluarea generată mai întâi pentru producţia unor elemente (de exemplu pneurile), urmată apoi de poluarea prin manevrele pe gustul unor personaje care se regăsesc în plăceri superficiale a degradat într-o oarecare măsură calitatea aerului. Acestea cred că sunt adevăratele probleme la care am putea să reflectăm, mult mai importante şi mai relevante decât simpla expunere a unui fapt banal.

(Sursă video: Youtube.com)