Ducati a dezvaluit Desmosedici GP10

Ducati a dezvaluit saptamana trecuta in cadrul evenimentului Wroom 2010 noul prototip GP10, ce va fi folosit de echipa Ducati Marlboro in sezonul 2010 al Campionatului Mondial MotoGP.

Principalele schimbari aduse motocicletei sunt legate de schimbarile de regulament, astfel incat mare parte din modificari au fost facute special pentru ca aceasta sa functioneze mai bine, folosind doar sase motoare pe parcursul intregului sezon,” a explicat Claudio Domenicali, Manager General la Ducati. “Este o diferenta foarte importanta pentru ca eram obisnuiti sa folosim aproximativ un motor per cursa, asa ca trecerea de la 18 motoare la 6 este o schimbare majora. Toate piesele principale au fost reproiectate – piston, biela, arbore cotit, componente de baza. Este un motor la care am avut obiectivul principal de a reduce la minimum pierderea de putere pentru a creste durabilitatea.”

Domenicali a continuat: “A doua mare noutate nu mai este legata de regulamente ci de incercarea noastra de a face motocicleta mai usor de pilotat. Asta are legatura cu ordinea aprinderii. Avem un motor care, de la trecerea la 800cmc, a folosit o setare screamer. Asta ne-a permis sa avem maximum de putere, fapt foarte important si probabil determinant pentru rezultatele obtinute in 2007, 2008 si 2009, insa la un moment dat, am inceput sa ne intrebam daca s-ar merita sa testam iar un mod folosit in trecut. Ultimele motoare folosite in 2005 si 2006 foloseau o ordine a aprinderii de tip big-bang iar asta ne-a dat o manevrabilitate importanta. Am retestat aceasta optiune, mai intai prin incercari pe standul dyno, apoi cu Vittoriano Guareschi ca pilot de teste iar ulterior cu Nicky si Casey.”

Credem ca pentru 2010 avem o motocicleta cu tractiune mai buna iar asta ne va ajuta sa gasim mai usor o setare buna. O alta parte a modificarilor a fost dedicata sasiului. In cautarea usurintei in pilotare, am lucrat la eliminarea ridicarilor partii din fata a motocicletei, reproiectand astfel partea din spate. Motocicleta are o structura care poarta pilotul – pe care noi o denumim suportul seii – si care sustine de asemenea si bascula. Aceasta a fost reproiectata pentru a avea sase puncte de montare in loc de patru; prin asta motocicleta devine mai rigida si are o manevrabilitate sporita. Fata de versiunea de anul trecut, noul GP10 este diferit si din punct de vedere estetic, avand un carenaj redesenat.”

Ducati Corse

Sursa [http://www.motoflash.ro/stiri/motogp/ducati_a_dezvaluit_desmosedici_gp10.html]

xoxo, M.

Un gând despre „Ducati a dezvaluit Desmosedici GP10

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.