2010 aduce un Chevrolet pe care îl bagi în priză

Producatorul auto american Chevrolet a anuntat recent, in cadrul Salonului auto international de la Los Angeles, ca autovehiculul electric Volt cu autonomie extinsa va fi disponibil spre sfarsitul anului viitor in California, cea mai mare piata de autovehicule noi din S.U.A, urmand apoi alte piete importante din diferite regiuni ale SUA, se arata intr-un comunicat al companiei americane.

Chevrolet a incheiat parteneriate si cu trei companii de utilitati din California si Institutul de cercetare a energiei electrice (EPRI), in cadrul dintr-un program extins de demonstrare in practica si de cercetare care are ca obiectiv familiarizarea clientilor cu autovehiculele electrice, cu tehnologia avansata de electrificare a acestora si stabilirea unor programe pentru incarcarea cu energie a autovehiculelor, pentru a veni in sprijinul clientilor. General Motors conduce programul avand la dispozitie o suma de peste 30 de milioane de dolari din fondurile asigurate prin Planul american de Revenire si Reinvestire (American Recovery and Reinvestment Act), in cadrul Initiativei pentru electrificarea transportului, administrata de Departamentul american al energiei, informeaza Agerpres.

Inceperea productiei modelului Volt este programata pentru sfarsitul anului 2010. Preturile nu au fost anuntate. Primele piete de lansare a modelului Volt, inclusiv California, vor avea un rol esential in validarea disponibilitatii pietei de vanzare cu amanuntul fata de autovehiculele electrice. GM colaboreaza cu principalele companii de utilitati din intreaga America de Nord in pregatirea din timp a fiecarei piete regionale inainte de lansarea pe piata de vanzare cu amanuntul. Chevrolet va incepe livrarea modelului Volt in Europa inainte de sfarsitul anului 2011.

Sursa: http://www.stiri-auto.ro,  capitalul.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.