Guvernul a căzut, iarna a venit.

Iar reporterii ,,deontologi” şi frenetici au luat-o razna. Dacă a căzut guvernul, (de parcă s-ar fi simţit că ar fi existat până acum) cititorii de prompter au avut ce să prezinte. Alert. Agitat. Cu nerv şi disperare, că aşa au auzit ei pe la şef că trebuie să faci ca să fii credibil. Apoi audienţele şi transmisiunile proaste în direct. Fireşte, ziua nu se putea încheia mai bine decât cu nişte toc-şoaie cu frustraţi. Singurul aspect ,,neînzăpezit” de ciudata vreme de afară a fost că în 20 de ani, a căzut un guvern. iar acesta este cred eu un prim pas spre ceea ce înseamnă democraţie. Atât şi nimic mai mult, până acum.

2 gânduri despre „Guvernul a căzut, iarna a venit.

  1. ma mir cum de am uitat sa las un comentariu la articolu’ asta. scurt si la obiect: guvernu’ romaniei era candva o institutie a statului care apoi s-a transformat intr-un adevarat loc de stat(de la verbul ‘a sta’). ideea e ca acei burtosi care sunt prea lenesi sa se barbiereasca sau care au impresia ca tapiteria de la logan le irita tesutul epitelial de pe musckii fesieri au facut si lucruri bune… pentru ei. mi se pare normal ca roman sa nu te gandesti decat la bunastarea ta si de aceea nu am niciun motiv sa ii judec(pana la urma isi fac treaba -nu munca, treaba-). nu inteleg de ce presa trebuie sa exagereze mereu cu orice eveniment -exact pe principiul dan diaconescu care a disecar evenimentul de 30 de secunde(alias ‘crima din primaverii’) timp de 6 luni cel putin-. revenind: de ce a picat guvernul?? raspuns: nu a picat guvernul pentru ca nu a existat; a fost doar o institutie, dupa cum ar spune unii doar ca sa fie. nu a avut niciun scop si daka intreb acum care este rolul guvernului si care sunt obligatiile lui 95% din populatia romaniei o sami raspunda: pai cum adik ma intrebi ma blegule kestia asta cand YO, YO mare jmeker am vazut la televizor la andreea esca ca guvernu’ e un lucru INDISPENSABIL(acest cuvant era folosit de bunicamea mea si pentru izmene, da guvernu e ca izmenele) buna-starii noastre. in concluzie: care buna-stare???/:)… si dupa ce am scris atata imi cer scuze daka cuvantul izmene se scrie cu ‘s’ da’ cel mai probabil toata lumea imi stie problemele de spelling. asa ca va rog spunetimi cum se zice: ismene sau izmene(desi dupa noul doom nu ma indoi-am zs intentionat- ca ambele variante sunt corecte)

  2. După cum se laudă DEX-ul (de exemplu http://www.dexonline.ro), aflăm că se spune corect ,,izmene”, deci cu Z de la Câine. Nu avem nevoie de premier, avem nevoie de ,,izmier”, adică unul care poartă izmenele pe cap de deştept ce e. Şi nu, nu pe ăla de sub burtă, cum ar trebui.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.