Audi S3 va fi lansat la Paris

Ce avem aici?

Primele detalii şi fotografii oficiale apărute astăzi cu noul Audi S3, care va debuta la Salonul Auto de la Paris săptămâna viitoare. Acesta îl va însoţi pe noul A3 Sportback. S3 a fost pus la o cură de slăbire şi a pierdut 60 de kilograme.

Ce găsim la interior?

Multă sportivitate sobră. Volanul, scaunele, inserţiile din aluminiu şi literele „S” sunt elementele care îţi transmit în tăcere un mesaj cât se poate de clar: apasă acceleraţia.

Care-i treaba sub capotă?

Noul Audi S3 păstrează acelaşi motor de 2.0 litri TFSI, mai uşor cu cinci kilograme şi cu mai multă putere. Mai exact, 300 CP şi 380 Nm. În dotarea standard, ai la dispoziţie o cutie de viteze manuală, cu şase trepte. Sprintul de la 0 la 100 km/h se obţine în 5,4 secunde, iar consumul în ciclu combinat este de 7 l/100 km. Dacă îţi doreşti să accelerezi de la 0 la 100 km/h mai repede – adică în 5,1 secunde – şi să obţii un consum în ciclu combinat de 6,9 l/100 km (mai puţin cu 1,5 litri comparativ cu versiunea anterioară), vei alege transmisia automată S-tronic, cu şapte trepte şi dublu ambreiaj.

Cum îl recunosc pe stradă?

Uşor dacă te pricepi la jocul ăla cu „Descoperă cinci diferenţe!”. Grila este acum în stilul noilor modele Audi, farurile au fost şi ele modificate discret ca bara de protecţie frontală. În lateral trebuie să te uiţi la carcasele oglinzilor care par a fi din aluminiu, la noile praguri şi jante. Dacă maşina îţi arată posteriorul, aruncă o privire la evacuările duble şi la difuzorul de aer.

Pot să-mi cumpăr maşina asta acum?

Mai aşteaptă până la începutul anului viitor, când modelul este programat să fie lansat pe piaţă. Noul Audi S3 va avea un preţ de pornire în Germania de 38.900 de euro.

Cine este concurentul autohton?

Un Audi S3 din generaţia actuală cu sigle de Oltcit.

Sursă: https://www.audi-mediaservices.com/publish/ms/content/de/public/pressemitteilungen/2012/09/21/der_neue_audi_s3.standard.gid-oeffentlichkeit.html