Radio ,,Caroliştii” a împlinit 3 ani de existenţă

În urmă cu 3 ani, de 1 martie, un pumn de elevi şi profesori lansau un radio inedit pe raza municipiului Câmpulung: un radio făcut din fonduri europene, pentru informarea în masă europeană. Ideea pe care aş vrea să ne oprim este următoarea: clar avem nevoie de mai multă implicare. De exemplu, după ce am fost ales coordonatorul echipei, am avut în sarcină şi să-i iniţiez cât de cât pe tinerii doritori să afle câte ceva despre radio, despre ce înseamnă să fii în spatele microfonului, cu căştile pe urechi şi să-ţi auzi vocea în ele. Problema a fost că numărul celor interesaţi a fost mai mare la început, iar apoi a scăzut treptat. Acest lucru nu s-a întâmplat din cauză că cei prezenţi iniţial şi-ar fi dat seama că nu au prea multe tangenţe cu radioul. Vizitele lor la studio s-au încheiat atunci când au auzit că trebuie să realizeze mici materiale audio, să înveţe să îşi facă singuri materialele: înregistrare, prelucrare, etc. Adică, muncă. Sau distracţie. Sau implicare. Rămâne un mister de ce nu mulţi sunt cei care se implică în diferite activităţi. Poate din prea multă lejeritate, sau alte preocupări mai valoroase. Am discutat pe larg această problemă şi în emisiunea ,,Puncte de vedere” de la Muscel TV. Acum, lansez din nou această chestiune în discuţie. Oare dacă ne-am implica ceva mai mult nu am schimba mai multe în jurul nostru? De criticat, de aruncat cu noroi în unul şi în altul pe un ton răstit nu este prea complicat, dar să încerci cu tact şi logică să dezvolţi mediul din jurul tău pare a fi mai dificil. Andrei Pleşu, o personalitate remarcabilă a culturii autohtone contemporane spunea în emisiunea moderată de Eugenia Vodă, ,,Profesioniştii”, la TVR, că deasupra culturii se află credinţa şi iubirea. Prin analogie, ajungem să credem că deasupra implicării se află voinţa şi perseverenţa. În fine, până una alta nu-mi rămâne decât să le urez colegilor mei de la radio un călduros ,,la mulţi ani”, iar dvs. să vă solicit (dacă nu cer prea mult) şi alte păreri. Până atunci, nu uitaţi: copii, nu încercaţi la televizor ce vedeţi acasă!

5 comentarii la “Radio ,,Caroliştii” a împlinit 3 ani de existenţă

 1. Saluuuuut colegi :)) Imi pare rau sa aud ca nu mai e ce a fost Radio Carolistii :((
  Dar asa se intampla cand cel care conduce nu stie cum sa o faca… Cred ca stiti la ce ma refer…
  Sper totusi ca la intalnirea de 10 ani inca vom putea face o emisiune in amintirea vremurilor frumoase :))
  Va pup!!!

 2. ai mare dreptate…foarte mulţi elevi au vrut să facă parte din echipa „radio caroliştii ” iar pe parcurs au renunţat 😦
  păcat…pt că echipa şi radioul acesta ar trebui să meargă mai departe…;) :X oricum nu cred că totul este pierdut…dacă vom lupta cu siguranţă vor venii din nou elevi dornici să lucreze în această echipă si să se ocupe de radio…;)
  „la multi ani”!!!
  :*

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.